Anot olimpinės atrankos turnyrui besirengiančios komandos stratego Kęstučio Kemzūros, pastarasis žaidėjas dar turi vilties šią vasarą sugrįžti į ekipą. Tiesa, tik tuo atveju, jei Lietuvos rinktinė pelnys olimpinį kelialapį, o R. Seibučio gydymas bus sklandus.

Su žurnalistais K. Kemzūra taip pat kalbėjosi apie artėjančias pirmąsias kontrolines rungtynes, Š. Jasikevičių bei „ne“ rinktinei tarusį Donatą Motiejūną.

– Ar Š. Jasikevičius jau žais savaitgalio kontrolinėse rungtynėse su makedonais ir graikais? – paklausėme K. Kemzūros

– Pažiūrėsime. Būtinybės tikrinti Š. Jasikevičiaus žaidimo kokybę nėra – šiame etape jam svarbiau atgauti jėgas, pagerinti fizines kondicijas ir išmokti tai, ko mes mokėmės Druskininkuose ir Klaipėdoje. Linkstu prie to, kad savaitgalio rungtynėse daugiau žaidimo laiko gaus kiti krepšininkai.

– Vieta galutiniame dvyliktuke Š. Jasikevičiui garantuota, ar jis turės dėl jos pakovoti?

– ... (juokiasi – DELFI) Galima kitą klausimą?

– Dvikovoje su makedonais, kurie nuskriaudė Lietuvos komandą Europos čempionato ketvirtfinalyje, svarbiau bus rezultatas ar galimybė patikrinti jūsų sumanymus?

– Kad ir kokias rungtynes žaistume, visuomet stengiamės laimėti. Bet šiuo metu yra kitų prioritetų, nes mes ruošiamės olimpinės atrankos turnyrui. Kontrolinės rungtynės yra poligonas, kuriame galime išmėginti tai, ką parengėme per treniruotes. Šansų gaus visi krepšininkai.

– Faktas, jog Donatas Motiejūnas galiausiai nusprendė neatvykti į rinktinės stovyklą, kaip nors pakeitė jūsų planus?

– Negalėčiau taip pasakyti, kadangi mes turime žmonių šioje pozicijoje. Telieka apgailestauti. Bet kartu reikia suprasti Donatą. Linkiu jam pasiekti savo tikslą, įsitvirtinti NBA ir kitą vasarą grįžti į rinktinę.

– Šiandien rinktinės treniruotę aplankė ir A. Sabonis. Ką jis veikė pratybose?

– Jis padėjo mums treniruotis. Kai Arvydas čia, mūsų vidurio puolėjai dirba dar energingiau ir efektyviau.

– Kaip jaučiasi veido traumą patyręs R. Seibutis? Ar jis galėtų prisidėti prie komandos, jei ši patektų į Londono olimpines žaidynes?

– Renaldą jau išrašė iš ligoninės, jis buvo atvažiavęs į mūsų viešbutį. Jaučiasi jis neblogai, bet aš ne gydytojas, negaliu detaliai paaiškinti situacijos. Ateitis? Renaldas yra iš tų krepšininkų, kurie greitai pasiekia sportinę formą. Jei jis spės pasveikti, o mes pateksime į olimpiadą, žiūrėsime. Jam sezonas buvo puikus, rinktinės stovykloje jis taip pat demonstravo gerą formą, todėl jo netektis – didelė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)