„Patys žinote, kaip aš elgčiausi, jei man iškiltų tokia problema kaip Donatui. Esu gyvas pavyzdys. Bet svarbiausia, kad viskas išsispręstų. Mes jo laukiame ir, manau, viskas bus gerai“, – teigė A. Sabonis, kuris ketvirtadienį aplankė Druskininkuose pasirengimą olimpinės atrankos turnyrui pradėjusios Lietuvos rinktinės stovyklą.

Primename, kad nuo kito sezono į NBA ketinantis persikelti D. Motiejūnas, pagal lygos taisykles, sutartį su Hjustono „Rockets” klubu galės pasirašyti tik liepos 1 d. – prieš pat atrankos varžybų Venesueloje startą. Jei žaidėjas susižeistų rinktinės treniruočių stovykloje, iškiltų rizika nepasirašyti kontrakto, o drausti nuo tokios grėsmės – t.y., drausti dar negaliojančią sutartį – niekas nesiryžta. Todėl rizikuoti nenorinčio D. Motiejūno žaidimas nacionalinėje komandoje yra pakibęs ant plauko.

A. Sabonis taip pat pabrėžė, kad krepšininkai, kuriems teko sutrumpinti atostogas dėl neįprastai anksti prasidėjusios rinktinės treniruočių stovyklos, neturėtų skųstis poilsio stoka.

„Kiek jų (atostogų – DELFI) yra, tiek ir turi pakakti. Aš pats tol variau be atostogų, kol nutrūko visi raiščiai“, – priminė buvęs legendinis vidurio puolėjas.

Tuo tarpu plačiau kalbėti apie ką tik susibūrusios nacionalinės komandos pajėgumą A. Sabonis dar nenorėjo.

„Rinktinės veidas pasimatys tik tada, kai susirinks visi žaidėjai, bet manau, kad jis bus geras, atjaunėjęs ir įdomus. Didelį pliusą pridėjo po traumos grįžęs Linas Kleiza, nes jis yra tikras lyderis. Dabar svarbu per trumpą laiką suderinti visas stygas ir tinkamai pasiruošti šiai nestandartinei vasarai“, – dėstė LKF prezidentas.

A. Sabonis pasirašė dvi sutartis dėl LKF rėmimo

A. Sabonis spaudos konferencijoje, surengtoje „Grand SPA Lietuva“ viešbutyje LKF vadovas pasirašė rėmimo sutartį su koncerno „Achemos“ grupė“ ir viešbučio „Grand SPA Lietuva“ vadovais.

„Ačiū šio viešbučio šeimininkams už svetingumą, kurį visą laiką jaučia visos į atvykstančios komandos“, - po sutarties pasirašymo kalbėjo LKF prezidentas A. Sabonis. - Smagu, kad pradėję bendradarbiavimą, šiandien mes vėl jį pratęsiame, ir tikiuosi, kad ir ateityje atvykę čia jausimės kaip namuose“.

Nauja sutartimi koncernas „Achemos“ grupė pratęsė bendradarbiavimą su LKF, kuris prasidėjo pernai, kuomet grupė rėmė „EuroBasket 2011” čempionatą Lietuvoje.

„Mums didelė garbė, ir kartu nemaža atsakomybė, priimti geriausias Lietuvos krepšinio komandas“, - sakė viešbučio generalinis direktorius Vladimiras Ščiupakovas. – Ką tik išleidome Lietuvos moterų rinktinę, estafetę perima vyrai, o vėliau vasarą čia ir ruošis, ir reabilituosis įvairios jaunimo rinktinės. Nuoširdžiai džiaugiamės galėdami įnešti savo nedidelį indėlį į Lietuvos krepšinio vystymąsi“.

Viešbutis yra oficialus LKF ir visų Lietuvos krepšinio rinktinių rėmėjų viešbutis.

Paklausta, ar vyrų rinktinės krepšininkai turi kažkokių ypatingų, įdomių pageidavimų, viešbučio rinkodaros direktorė Inga Grajauskienė atsakė, kad Lietuvos krepšininkai nėra įnoringi.

„Nepasakyčiau. Patikėkit, mūsų krepšininkai tikrai nėra įnoringi“.

Stovykla Druskininkuose vyks iki birželio 5-os d., o nuo birželio 6-os d. rinktinė persikels į Palangą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)