Koplytstulpis atidengtas Kauno rajono savivaldybei ir Lietuvos krepšinio federacija (LKF) vykdant projektą „Senųjų kryžių atstatymas“.

Jo metu įvairiose Kauno vietose esantys prastos būklės kryžiai prikeliami naujam gyvenimui, taip pat įrengiamas ir modernus krepšinio stovas.

„Tai jau antra Kauno rajono vietovė, kurioje, vykdant projektą, sujungėme dvi religijas — tradicinę ir krepšinį“, — sakė Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

LKF, bendradarbiaudama su Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegija, atnaujino vienintelę Girionių gyvenvietėje esančią krepšinio aikštelę. Senos krepšių lentos buvo pakeistos naujomis, pritvirtinti modernūs lankai. Naujus aikštelės krepšius taikliais metimais „atrišo“ LKF generalinis sekretorius ir Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas. M. Balčiūnas Girionių bendruomenės centro pirmininkei Albinai Krasauskienei taip pat įteikė krepšinio kamuolį.

Gyvenvietės skvere pastatyto koplytstulpio angelas primins marių dugne palaidotus kaimus, laimins gražią Girionių gyvenvietę ir jos gyventojus. Tautodailininko Adolfo Teresiaus išdrožtą koplytstulpį šventės metu pašventino Karmėlavos parapijos klebonas Virginijus Veprauskas.

„Šiek tiek jaunesnis už Kauno rajoną, prieš 50 metų įkurtas Girionių kaimas – mažutė miškingo mūsų krašto dalis. Girionių miškų spalva žalesnė – čia esančių įstaigų darbuotojai paveldėtus miškus išplėtė dvigubai ir su kaupu kompensavo nuskendusius Kauno mariose. Girionių ir gretimų kaimų grožis – su liūdesio spalva. Jis primena skaudžią marių dugne palaidotų kaimų istoriją“, — sveikindamas girioniškius sakė Kauno rajono savivaldybės meras V. Makūnas.