Daugiau nei dešimt valandų plušėję grafičio meistrai Ignas Šimeliūnas ir Artiomas Brančelas ant specialiai sumontuotos didžiulės sienos vaizdingai perteikė bei savaip interpretavo trenerio ir žaidėjų veido mimikas.

Pasak režisieriaus A. Lekavičiaus, filmas yra nestandartinis, jame krepšininkai rodomi neįprastoje aplinkoje, tad ir grafičių piešinio koncepcija pasirinkta netipinė.

„Pagrindinius filmo herojus norėjome pavaizduoti kiek ironiškai, šmaikščiai – ne su sportine apranga, kaip yra įpratę matyti krepšinio sirgaliai, bet kaip mafijos šeimos atstovus. Juk rinktinė – tai savotiška šeima, darni komanda, kuri vienija ir kuriai paklūsta visa Lietuva“, – taip grafičio piešinio idėją pristato režisierius A. Lekavičius. Ir juokaudamas priduria, kad piešinys – tai tarsi savotiška vendeta Makedonijos rinktinei.

Grafičių meistras I. Šimeliūnas po dešimties valandų piešimo paklaustas, kaip vertina rezultatą, sakė, jog pirmiausia labai džiaugiasi galėjęs prisidėti.

„Mums buvo suteikta laisvė filmą ir jo herojus interpretuoti savaip. Nusprendėme tai daryti nuotaikingai. Labai tikiuosi, kad šis mūsų kūrinys atkreips vilniečių dėmesį ir paskatins nusišypsoti”, - sakė I. Šimeliūnas.

Jau artėjantį ketvirtadienį (gegužės 31-ą d.) Lietuvos kino teatrus pasieksiančiame filme „Mes už... Lietuvą!” žiūrovai išvys emocingus kadrus iš komandos rūbinės, procedūrų kambario, „prakaitu nuplautas“ akimirkas iš pasirengimo stovyklų ir treniruočių salių ir nuoširdžius pokalbius su Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės krepšininkais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)