Žalgiriečiams LKL aukso žiedai atiteko iš paties Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento Arvydo Sabonio rankų.

Oficiali ceremonijos dalis prasidėjo grupės „Kitava“ pasirodymu, o netrukus ekrane reportaže pademonstruotos įsimintiniausios pasibaigusio LKL sezono akimirkos, o pirmieji prizai atiteko LKL reguliaraus sezono statistinių kategorijų lyderiams.

Apdovanojimai:

Naudingiausias reguliaraus sezono žaidėjas - Jonas Valančiūnas (Vilniaus „Lietuvos rytas“, vid. po 21,6 naud. balo).

Naudingiausiu LKL finalo serijos žaidėju išrinktas Tomas Delininkaitis iš titulą apgynusio „Žalgirio“.

Šį sezoną buvo skelbiamos ir dvi naujos nominacijos: garbingiausiu žaidėju LKL teisėjai išrinko Renaldą Seibutį iš „Lietuvos ryto“, o „Metų treneriu“ sporto žurnalistai išrinko LKL trečios vietos laimėtojo, Prienų „Rūdupio“ ekipos strategą Virginijų Šeškų.

Taikliausiu pasibaigusio LKL sezono baudų metiku tapo Kėdainių „Triobet“ atstovas Davidas McClure'as, nuo baudų metimo linijos atakavęs 89 proc. taiklumu.

Daugiausiai atšokusių kamuolių atkovojo „Palangos“ ekipos aukštaūgis Dane'as Johnsonas, o daugiausiai kamuolių perėmė Trevoras Hughesas iš „Pieno žvaigdžių“.

Dvitaškius taikliausiai metė Kauno „Žalgirio“ legionierius Milovanas Rakovičius. Nuo tritaškio linijos geriausiai atakavo (56 proc. taiklumas) Mantas Kalnietis („Žalgiris“).

Tarp daugiausiai blokų atlikusių krepšininkų antrus metus iš eilės triumfavo Jonas Valančiūnas („Lietuvos rytas“).

Rezultatyviausias reguliaraus sezono žaidėjas - Laurynas Mikalauskas (Klaipėdos „Neptūnas“, vid. po 18 taškų).

Daugiausiai rezultatyvių perdavimų reguliariajame sezone atlikdavo Evaldas Dainys (Klaipėdos „Neptūnas“) - vid. po 6.

* * *

Primename, kad šiemet LKL čempionu jau keturioliktą kartą tapo „Žalgiris“, kuris finalo seriją prieš „Lietuvos rytą“ laimėjo sausai - 3:0 (71:56, 86:76 ir 90:84).

Tuo metu trečią vietą ir bronzos medalius iškovojo Prienų „Rūdupis“, kuris mažajame finale 3:1 pranoko Šiaulių „Šiaulius“ (93:91, 87:55, 61:81 ir 79:64).

LKL aukso žiedų dizaine - VTB lygos veiksmų atgarsiai

LKL finale „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ kovėsi ne tik dėl stipriausio klubo šalyje titulo, bet ir čempionų žiedų, kuriuos jau penktus metus iš eilės kaldino „PREMIÈRE" juvelyrikos namai. Kūrybos vadovo Vytauto Jonučio teigimu, šio sezono žiedų dizainą padiktavo ne tik naujausios mados tendencijos, bet ir Lietuvos krepšinio realijos.

„Žinant VTB lygos bandymą daryti Lietuvos krepšiniui įtaką iš Rusijos pusės, kilo mintis, kad krepšinis kažkada buvo mūsų pradininkas kelyje į nepriklausomybę. Kad neužmirštume šių laikų pasirinkau apskritimo formą, kuri simbolizuoja viską jungiančią jėgą ir vienybę", - pasakojo V. Jonutis.

Dvidešimt išskirtinių žiedų yra vienodo, 21 dydžio, bei sveria po 10 gramų. Jie nukaldinti naudojant 585 ir 750 prabos auksą, juvelyrinį karališkojo mėlynumo („royal blue“) emalį, peridotus ir LKL simboliką. Kiekvieno vertė - 2500 litų, tačiau, pasak V. Jonučio, žiedą iškovojusiam krepšininkui šis apdovanojimas yra neįkainojamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)