Margininkų miestelis tapo pirmu, kuriame, siekdama sujungti dvi didžiąsias religijas — tradicinę ir krepšinį.

Todėl LKF kartu su Kauno rajono savivaldybe atnaujino itin prastos būklės kryžių bei įrengė modernų krepšinio stovą.

Margininkų kapinaitėse esantis kryžius buvo pastatytas nelegaliai palaidotų partizanų atminimui. Vis dėlto per ilgą laiką kryžiaus stiebas sutrešo, o jo skersinis nulūžo.

Vykdant projektą „Senųjų kryžių atstatymas“ itin prastos būklės Margininkų kryžius buvo išvežtas į tautodailininko Lino Saladžiaus dirbtuves rekonstrukcijai. Jos metu kai kurios medienos dalys buvo pakeistos naujomis, atkurtas nulūžęs skersinis, atlikti medžio impregnavimo darbai. LKF Margininkų miestelyje taip pat įrengė modernų krepšinio stovą.

Bendra darbų sąmata siekia daugiau kaip 7 tūkst. litų. Margininkų kryžiaus atstatymo projektą ir krepšinio stovo pastatymą sutiko remti UAB „Kautra“. Vienu iš projekto rėmėjų sutiko tapti ir Kauno savivaldybės administracijos direktorius, Piliuonos miestelio seniūnaičio pareigas einantis Antanas Nesteckis. Kryžiaus atstatymo darbuose aktyviai dalyvavo ir Margininkų miestelio bendruomenė.

Margininkų miestelyje vyksiančioje kryžiaus atstatymo ir naujo krepšinio stovo įrengimo šventėje dalyvavo Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas, Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Raminta Popovienė, Kauno rajono savivaldybės tarybos narys, Kauno miesto administracijos direktorius bei Piliuonos seniūnaitis A. Nesteckis, LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas ir LKF vykdomasis direktorius Paulius Motiejūnas.