Aukso medaliais pasipuošė aikštės šeimininkai Vilniaus Šarūno Marčiulionio akademijos „Blancomet“ krepšininkai. Jie finale ganėtinai lengvai 91:62 nugalėjo Kauno Arvydo Sabonio krepšinio centro auklėtinius.

Lygi kova vyko tik pirmąjį kėlinį, po kurio vilniečiai pirmavo trimis taškais, tačiau jau antrojo kėlinio pabaigoje prabilę „marčiulioniukų“ snaiperiai privertė nerimauti „Katos grupės“ trenerį Dalių Lubį. Trečiajame kėlinyje vilniečiai įjungė aukštesnę pavarą ir susikrovė solidžią persvarą, o ketvirtasis kėlinys buvo tik formalumas.

„Prieš rungtynes akcentavome gynybą, - teigė nugalėtojų treneris Gintaras Razutis. – Nors skirtumas didelis, tačiau rungtynės buvo sunkios. Prieš metus šiai komandai buvome pralaimėję pusfinalyje, todėl jautėsi psichologinė įtampa. Svarbiausia buvo nusiteikti kovai. Vaikinai išpildė visus mano pageidavimus ir šventėme pergalę“.

„Kai pralaimi tokiu dideliu skirtumu neturi ko kaltinti, tik save, - po rungtynių sakė „saboniukų“ treneris D.Lubys. - Pirmojo mačo dalyje nebuvau patenkintas teisėjais. Atrodo, jėgų turėjome, tačiau žaidėme prastai, prastai gynėmės.

Nugalėtojų gretose 21 tašką pelnė ir 10 kamuolių sugriebė Domantas Pavlovskis. 16 taškų surinko Dominykas Zupkauskas, 13 – Vilius Nausėda.

A.Sabonio KC „Katos grupė“ komandoje 12 taškų įmetė Justas Vazalis, 11 – Deividas Žemgulis, 10 – Juozas Petkus.

Bronzos medalius iškovojo A.Sabonio KC „Vytautas“ komanda. Kauniečiai rungtynėse dėl trečiosios vietos po pratęsimo 78:75 įveikė Mažeikių sporto mokyklos auklėtinius.

Nugalėtojus į priekį vedė 23 taškus pelnęs ir 13 kamuolių atkovojęs Ignas Fiodorovas, 19 surinko Lukas Kriščiūnas.

Mažeikių sporto mokyklos gretose pasižymėjo Rokas Zibertas, pelnęs 27 taškus.

Pirmame pusfinalyje įvyko dviejų Kauno Arvydo Sabonio krepšinio centro komandų mūšis. A.Sabonio KC „Katos grupė“ komanda 67:51 (17:12, 21:7, 14:19, 15:13) įveikė A.Sabonio KC „Vytautas“ krepšininkus.

Daliau Lubio vadovaujama „Katos grupės“ ekipa visas problemas išsprendė jau pirmoje rungtynių dalyje, po kurios pirmavo jau devyniolikos taškų skirtumu.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 21 tašką pelnęs Justas Vazalis. 14 įmetė Kristupas Žemaitis, po 8 Devidas Žemgulis ir Juozas Petkus. „Vytauto“ gretose Lukas Kriščiūnas įmetė 15 taškų ir po krepšiais sugriebė 6 atšokusius kamuolius. 8 taškus įmetė Antanas Krimelis, 7 – Andrius Aleksanvičius.

Antrosiose „Manijos MKL“ Jaunučių vaikinų A čempionato pusfinalio rungtynėse savo jėgą įrodė Vilniaus Šarūno Marčiulionio akademijos „Blancomet“ komanda. Aikštės šeimininkai 93:65 (29:16, 21:14, 16:16, 27:19) nepaliko vilčių Mažeikių sporto mokyklos atstovams.

Uraganiniu greičiu rungtynes pradėję vilniečiai per pirmą kėlinį pelnė 29 taškus ir išsiverpė į priekį 29:16. Antrojo kėlinio metus skirtumą padidino iki dvidešimties taškų. Nors trečiajame kėlinyje komandos kovojo lygiai, ketvirtajame vėl dominavo „marčiulioniukai“, kurie iškovojo užtikrintą pergalę ir kelialapį į finalą.

Nugalėtojų gretose Audrius Karvelis pelnė 19 taškų. Kasparas Krasauskas surinko 16, o Marius Matekonis – 14.

Mažeikių sporto mokyklos komandoje pasižymėjo lyderis Edvinas Rupkus. Šešiolikmetis krepšininkas pelnė 20 taškų ir po krepšiais sugriebė 10 atšokusių kamuolių. Mantas Šidlauskas įmetė 15 taškų, o Mindaugas Motuzas – 11.

Naudingiausių žaidėjų penketuke du čempionai D.Zupkauskas ir T.Paliukėnas, kauniečiai I.Fiodorovas ir J.Vazalis bei mažeikiškis R.Zibertas.

MKL septyniolikmečių čempionate prieš Pasaulio pirmenybes Lietuvoje Š.Marčiulionio KA pergalė

Šį savaitgalį toliau tęsiasi „Manijos Moksleivių krepšinio lygos“ finalo ketvertai. Vilniuje kovėsi keturios geriausios Jaunių (gim. 1995 m.) vaikinų B krepšinio čempionato „Manija“ komandos.

Finalo ketvertą stebėjo ir Lietuvos jaunių (U-17) rinktinės treneris Paulius Juodis. Būtent rinktinės pagrindą sudarys Jaunių vaikinų B čempionato dalyviai, kurie varžysis Lietuvoje vyksiančiame Pasaulio čempionate.

Sirgaliams itin patikti turėjusiame finale Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos YIT komanda po atkaklios kovos 76:73 palaužė Kauno Arvydo Sabonio krepšinio centro „Arx Reklama“ komandą.

Rungtynes penkiais pelnytais taškais pradėjo „saboniukai“, tačiau tada vilniečiai laimėjo atkarpą 18:0 ir išsiveržė į priekį. Atrodė, kad kauniečiai palūš, tačiau trenerio Dariaus Sirtauto paimta minutės pertraukėlė padėjo laikinosios sostinės atstovams atsitiesti. Po dviejų kėlinių komandos skyrė vienas taškas.

Trečiajame kėlinyje ir toliau ekipos kovėsi lygiai. Nei vienai krepšinio mokyklai nepavyko pabėgti į priekį. Po trisdešimties minučių kovos vilniečiai pirmavo vienu tašku.

Ketvirtame kėlinyje „marčiulioniukai“, daugiausiai, Edvino Šeškaus pastangomis sugebėjo nutolti penkiais taškais, tačiau kelis tritaškius pataikę kauniečiai ne tik išlygino, bet ir persvėrė rezultatą. Paskutinėmis minutėmis E.Šeškus pataikė tritaškį ir vieną baudos metimą iš dviejų ir likus vienuolikai sekundžių komandos skyrė trys taškai. Tačiau paskutinis „saboniuko“ Aido Kavaliausko metimas tikslo nepasiekė ir Š.Marčiulionio KA tapo jaunių vaikinų B čempione.

„Paskutinę ataką tokią ir planavome, - teigė nugalėtojų treneris Tomas Purlys. – Buvo gražios rungtynės žiūrovams. Žinojome, kad kauniečiai net ir praradę kelis žmones liks pavojinga komanda. Taip ir buvo. Nepasimetėme, kai varžovai vienu metu buvo perėmę iniciatyvą, žinome, kad turime lyderį E.Šeškų, kuris sunkiu momentu gali imtis iniciatyvos“.

Nugalėtojus į priekį vedė minėtas E.Šeškus. Gynėjas pelnė 26 taškus ir atkovojo 10 kamuolių. Gediminas Žalalis surinko 15 taškų ir sugriebė 9 atšokusius kamuolius, o Deividas Kumelis pelnė 11 taškų.

„Neturėsime laiko švęsti pergalės, - po mačo teigė naudingiausias rungtynių žaidėjas E.Šeškus. – Gal su komandos draugais nueisime pasėdėti į piceriją. Jau trečiadienį teks keliauti į Eurolygos jaunimo finalus. Žinojome, kad žaisti bus sunku. Nors prieš finalo ketvertą mus visi vadino favoritais, tikėjomės, kad žaisti bus labai sunku. Smagu, kad nugalėjome“.

„Saboniukų“ gretose po 19 taškų pelnė Ričardas Verbickas ir Denas Bartkus.

Bronzos medalius iškovojo Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokykla. Pajūrio atstovai ganėtinai lengvai 101:75 sutriuškino Vilniaus krepšinio mokyklos „Vilmestos“ komandą.

Nugalėtojų gretose Haroldas Saprykinas pelnė 22 taškus ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus, o Žydrūnas Jurgutis surinko 21 tašką. Vilniečių ekipoje Žygimantas Ūselis įmetė 14 taškų ir sugriebė 10 atšokusių kamuolių.

Naudingiausių finalo ketverto žaidėjų penketuke E.Šeškus ir G.Žalalis iš Š.Marčiulionio KA, kaunietis R.Verbickas, klaipėdietis Ž.Jurgutis ir Vilniaus KM atstovas Ž.Ūselis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)