Šiais metais krepšinio aikštelėje jėgas nusprendė išbandyti net 277 komandos, daugiau nei 1000 dalyvių. Geriausiųjų vardo siekė krepšinio mėgėjai, žiniasklaidos atstovai, rėmėjai. Žaidėjai buvo suskirstyti į 9 pogrupius pagal amžiaus grupes.

Pažiūrėti, kaip gatvės krepšinį žaidžia mėgėjai, atvyko ir BBL čempionai „Žalgirio“ krepšininkai. „Smagu, kad tiek daug dalyvių susirinko į turnyrą, ypač jaunimo. Geras oras, krepšinis, ko daugiau norėti laisvadienį“, - geros nuotaikos nestokojo „Žalgirio“ komandos kapitonas Paulius Jankūnas.

„Mėgstu krepšinį, todėl su draugais nusprendėme sudalyvauti ir tiesiog smagiai praleisti laiką“, - teigė turnyro dalyvis Simas.

Krepšinio mokykloje sportuojančios Kamilė, Smiltė ir Mantė taip pat nusprendė išbandyti save. Savo komandą jos pavadino „Antifryzas“. Merginos norėjo parodyti, kad krepšinį moka žaisti ne tik vyrai.

Vasariškas oras ir krepšinis iš namų išviliojo visus kauniečius, mylinčius šį žaidimą. Įnirtingų turnyro kovų pasižiūrėti susirinko minios miestiečių. Vieni atvyko palaikyti savo draugų, giminaičių, kiti tiesiog pasimėgauti krepšiniu. „Turnyre dalyvavo du mano sūnūs, todėl būtinai stebėjau, kaip jie žaidžia ir sirgau už juos“, - sakė kaunietė Ramunė.

Prieš prasidedant turnyrui, jo dalyvių atvyko pasveikinti „Žalgirio“ komandos treneris Aleksandras Trifunovičius, iškilmingai davęs startą trijulių varžybų pradžiai.

Vėliau žalgiriečiai stebėjo naujos pramogos Lietuvoje – Slambolo (angl. Slamball) parodomąsias rungtynes. Improvizuotame dėjimų konkurse dešimties laimingųjų bandymus vertino P. Jankūnas, Milovanas Rakovičius ir Robertas Javtokas. Beje, M. Rakovičius tapo vieninteliu „Žalgirio“ komandos krepšininku, išdrįsusiu išbandyti Slambolo ringą. Įspūdingą jo dėjimą žiūrovai pasitiko audringais plojimais.

Turnyre dalyvaujančioms komandoms vėl grįžus į krepšinio aikšteles, „Žalgirio“ krepšininkai lipo ant scenos, ant kurios tiek dalyviai, tiek žiūrovai galėjo įsiamžinti bendrose nuotraukose su savo mėgiamiausiais žaidėjais.

Di­džiu­lio dė­me­sio su­lau­kė ir rung­tis „Ap­lošk Kal­nie­tį“ – jos tiks­las bu­vo kuo ori­gi­na­liau įmes­ti ka­muo­lį į krepšį. „Jau­nų­jų da­ly­vių ir ma­no kon­ku­ren­tų iš­mo­nė bu­vo tik­rai be­ri­bė. Var­žo­vai nu­ste­bi­no to­kiais įspū­din­gais me­ti­mais, ko­kių aš tik­rai ne­su­gal­vo­čiau. Da­ly­vau­ti re­kor­di­nį „Žal­gi­rio“ ko­man­dos ger­bė­jų bū­rį vie­ni­jan­čio­je fies­to­je tik­rai ma­lo­nu. Prie šil­tos at­mos­fe­ros nea­be­jo­ti­nai pri­si­dė­jo ir pui­kus oras“, - po šven­tės sa­kė M.Kalnietis.

Žalgiriečiai taip pat apdovanojo originaliausio komandos pavadinimo konkursą laimėjusią ekipą. Ja tapo komanda iš Veiverių „Atiduok karvę obage velnių!“. Prizą jauniausiai turnyro komandai įsteigė „Kauno diena“. Kamuolius su žalgiriečių parašais gavo devynmečių „Auksinis sparnas“ komandos nariai. „Kauno Akropolis“ rinko stilingiausią turnyro komandą ir dovanų čekius padovanojo vien iš merginų sudarytai trijulei „blaivioji Lietuva“.

Žalgiriečiams pasirodžius turnyre, juos iš karto apspito būrys gerbėjų. Norinčiųjų savo nuotraukų albumą papildyti mylimiausių krepšininkų nuotraukomis atsirado ne vienas, tačiau žalgiriečiai mielai pozavo ir aktyviai bendravo su gerbėjais, dalino autografus.

Virė atkaklios kovos

Pirmasis, ir turbūt įspūdingiausias, finalas vyko jauniausiųjų grupėje (2002-2003 m.). Grupės varžybose visus šlavusi „Žalia-balta“ komanda finale sulaukė pasipriešinimo iš dešimtmečių „Brolių“. Neįtikėtina, tačiau tokio amžiaus jaunieji krepšininkai pataikė net 5 tritaškius metimus iš eilės, kol galiausiai minimalia persvara 17:16 pergalę šventė „Broliai“. Dar vienas įdomus faktas, kad nugalėtojų komandą sudarė dvi poros dvynių. Trečiąją vietą tarp dešimtmečių užėmė „Žalieji saboniukai“.

Po to į finalo kovas stojo Mišrios grupės komandos. Šios grupės rungtynėse visada aikštelėje turėjo būti bent viena moteriškos lyties atstovė. Žiūrovų gausiai palaikoma ir iki tol nepralaimėjusi „Akvilė nori laimėti“ komanda finale visgi nusileido dvi merginas savo gretose turėjusiai MPSP ekipai. Trečiąją vietą užėmė „a le komanda“.

Antrojoje amžiaus grupėje (2000-2001 m.) čempionų medalius iš Sauliaus Štombergo ir Tomo Masiulio rankų priėmė „Žalių žaibų“ komanda, finale 10:6 įveikusi „KoLuMaRo“. Treti liko „Perkūno“ jaunieji krepšininkai.

Tarp 1998-1999 m. krepšininkų geriausiai pasirodė „Pareigūnai“. Jie finale 14:8 susitvarkė su „Žėnios“ trijule. Trečiąją vietą iškovojo „Time Team“ nugalėję „Praaugom Popovičių“.

Ketvirtosios amžiaus grupės (1996-1997 m.) finale „AnAnAsAi“ trijulė, taikliai atakuodama iš toli, 15:9 įveikė „Molių“ ekipą. Treti liko „Keturi jaunikiai sako Teip“.

1994-1995 m. gimusių krepšininkų gretose nepralenkiami buvo „Pacanai“. Jie finale nukovė „Green Team“ 15:8. Trečiąja vieta džiaugėsi „Bombytės“ trijulė.

Vyriausiųjų grupėje šiais metais dalyvavo net 84 komandos. Nuėjusi ilgą kelią galiausiai finale triumfavo patyrusi „Elito“ komanda, kuri 15:5 įveikė jaunus ir energingus „Kotas 69“ krepšininkus. Trečiąją vietą užėmę „Px Nx“ 8:6 nugalėję „Minutę“.

Tradiciškai „Žalgirio“ 3 prieš 3 turnyre jėgas išbandė ir žurnalistų bei rėmėjų komandos. Šiais metais jų skaičius buvo itin gausus, tad pirmą kartą šios grupės buvo atskirtos.

Rėmėjų pogrupyje rungtyniavo tiek Kauno „Žalgirio“ rėmėjai, tiek „Žalgirio“ arenos ložių savininkai bei arenos klubo komandos. Tarp 24 ekipų lygių nebuvo „TopSport“ komandai, kuria sudarė broliai Staniuliai, Vaidas Stiga ir Mindaugas Žalys. Finale jie 15:8 įveikė „Baldgamos“ komandą. Treti liko „Akropolis-1“ 7:5 nugalėję SEB ekipą.

Tarp žurnalistų triumfavo jungtinė svečių iš „Panevėžio“ komanda, finale 10:6 nukovusi „Tritaškis.lt“ kolektyvą. Dėl trečiosios vietos kovėsi komandos, triumfavusios prieš tai vykusiuose „Žalgirio“ gatvės turnyruose. „15min.lt“ ekipa nerezultatyviose, tačiau atkakliose rungtynėse 6:5 įveikė „Mūsų krepšinis“ pasipriešinimą.

Pagrindinis krepšinio turnyro rėmėjas „Vytautas“ visus dalyvius gaivino mineraliniu vandeniu, o laimėtojams padovanojo kamuolius su žalgiriečių parašais. „Žalgirio“ arena trijų grupių nugalėtojams dovanojo bilietus į Stingo, Marilyn Manson ir „Prodigy“ koncertus. Komandoms, patekusioms į savo amžiaus grupių trejetus, atiteko įspūdingi prizai: sezoniniai 2012/2013 m. abonementai į „Žalgirio“ rungtynes, Ūkio banko išleistos knygos apie legendinius žalgiriečius, Adidas sportiniai bateliai ir kuprinės, „Žalgirio“ atributika, „Manija“ šokoladai, „Estrella“ bulvių traškučiai, „PZU Lietuva“ draudimo sertifikatai, „Soda Stream“ gaiviųjų gėrimų aparatai, „Vakoil“ ir „Kalnapilio“ įsteigti prizai ir.. daug daugiau!