Primename, kad pirmame susitikime Prienuose žalgiriečiai „Rūdupį“ įveikė rezultatu 81:74.

Vietą LKL finale pirmasis užsitikrino šalies vicečempionas Vilniaus „Lietuvos rytas“, kuris po atkaklios kovos bendru rezultatu 147:141 eliminavo Šiaulių „Šiaulių“ vyrus.

Rungtynių eiga:

Mačas prasidėjo itin nerezultatyviai: sužaidus pusė kėlinio - tik 4:4. Tiesa, netrukus žalgiriečiai po dviejų Marko Popovičiaus tritaškių sportavo 9:2 ir pabėgo į priekį - 13:6. Tačiau svečiai nesutriko ir po sėkmingos jų atkarpos bei Gedimino Oreliko tolimo šūvio skirtumas ištirpo iki dviejų taškų - 13:15. Visgi Žygimanto Janavičiaus ir M. Popovičiaus taškai leido žalgiriečiams vėl kiek nutolti - 20:13.

Antro ketvirčio viduryje po Manto Kalniečio dvitaškio šeimininkai buvo įgiję jau 9 taškų persvarą (32:23), bet „Rūdupis“ vėl susikaupė ir beveik visiškai pasivijo savo varžovus (41:43), o po Valdo Dabkaus taškų į didžiąją pertrauką išėjo net pirmaudamas - 45:44.

Trečio kėlinio pradžioje prieniškiams buvo pavykę susikrauti 6 taškų atsargą (54:48), tačiau Aleksandro Trifunovičiaus auklėtiniai, įsprausti į kampą, atkuto ir po savo spurto 7:0 jau patys buvo priekyje - 64:60. Prieš lemiamą ketvirtį - 67:66.

Tomas Delininkaitis atidarė ir ketvirtojo kėlinio taškų sąskaitą. Netrukus „Rūdupio“ komanda buvo nubausta dviem techninėmis pražangomis, kurias keturiais taškais pavertė M. Popovičius, vėliau įsmeigęs ir tritaškį (76:68). Nors M. Kalnietis ketvirtuoju bandymu pagaliau pataikė iš toli, A. Juškevičius penkiais taškais iš eilės paliko viltį savo komandai - 76:79. Ją galutinai palaidojo abi baudas įmetęs R. Javtokas, dvitaškį pataikęs P. Jankūnas ir dviem galingais dėjimais krepšį sudrebinę D. Šalenga ir tas pats R. Javtokas – 89:76. Galutinis antrojo LKL pusfinalio rezultatas – 89:81.

„Žalgiris“: Marko Popovičius 27 (5/9), Paulius Jankūnas 14, Dainius Šalenga 13, Robertas Javtokas 8, Mantas Kalnietis ir Tomas Delininkatis po 7 taškus.

„Rūdupis“: Simas Buterlevičius ir Gediminas Orelikas po 18, Adas Juškevičius 14, Gintaras Kadžiulis 9, Arnas Labuckas ir Povilas Butkevičius po 8 taškus.

* * *

LKL finalo serija vyks iki trijų pergalių ir, jei į jį pateks, namų aikštės pranašumą turės reguliariojo sezono nugalėtu tapęs „Žalgiris“.

Pirmasis mažojo LKL finalo dėl trečios vietos mačas vyks jau šį šeštadienį, gegužės 5 dieną, o didžiojo finalo dėl pirmos vietos - sekmadienį, gegužės 6 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)