- Kaip jūs išveriate tokį beprotišką rungtynių ritmą?, - oficiali BBL svetainė internete bbl.net paklausė krepšininko.

- Toks mūsų kelias. Labai džiaugiamės, jog LKL pusfinalyje pavyko įveikti „Šiaulius“. Mums tai buvo labai svarbu psichologiškai. Tai buvo sunki pergalė, tačiau aš laimingas patekęs į finalą. Turime labai daug rungtynių, tačiau nesiskundžiame, o žiūrime į priekį. Dabar galvosime, kaip nugalėti tikrai gerą Rygos VEF komandą. Turėsime atiduoti 100 proc. savęs, kad laimėtume. Pažiūrėsime, kaip mums pavyks.

- Praėjusiais metais VEF eliminavo „Lietuvos rytą“ BBL pusfinalyje...

- Toks yra krepšinis – tik vienerios rungtynės, kurios gali atnešti bilietą į finalą. Bet kas gali nutikti, turime gerbti visus, ir visi turi gerbti mums.

- Kokios, jūsų manymu, yra VEF stipriosios pusės?

- Jie turi puikų įžaidėją Curtisą Millage'ą. Esu prieš jį žaidęs ir puikiai prisimenu. Jis staigus ir gerai mato aikštę, greitai randa tinkamą žmogų, kuris gali pelnyti taškus. VEF taip pat turi puikių snaiperių, tokių kaip Sandis Valteris ir Kristapas Janičenokas, juos turime prižiūrėti. Pavojingi ir aukštaūgiai - Donatas Zavackas bei Antanas Kavaliauskas. Manau, kad pagrindinė VEF jėga yra komandinis krepšinis, aktyvi gynyba su galimybe pereiti į greitą puolimą.

- Pastaruosius kelis mėnesius demonstruojate labai gerą sportinę formą. Tai dėl to, jog prasidėjo lemiamos sezono rungtynės?

- Nežinau ar dėl to. Aš stengiuosi žaisti gerai visą sezoną. Kiekvienose rungtynėse žaidėjais įgauna daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Patekome į Europos taurės finalo ketvertą ir sulig kiekvienomis rungtynėmis jautėme kaip auga patirtis ir pasitikėjimas. Žaidžiu taip, kaip reikia komandai, kad jai padėčiau iškovoti pergales. Manau, kad visi komandos draugai atliko tikrai didelį darbą, bet sezonas dar nesibaigė ir mes turime būti pasiruošę jį užbaigti sėkmingai.

- Tęsiant mintį apie tokią jūsų sportinę formą... Turbūt kyla minčių ir apie Lietuvos nacionalinę rinktinę?

- Esu labai laimingas, jog sugrįžau į Lietuvą ir atstovauju „Lietuvos ryto“ komandai. Visai kas kita, kai tu žaidi savoje šalyje ir, kai rungtyniauji svetur. Dabar esu laimingas ir negalvoju apie nieką kita. Noriu mėgautis žaidimu ir kovoti dėl pergalių. Nacionalinė komanda yra nacionalinė komanda, dabar metas galvoti apie klubo reikalus. Apie rinktinę pagalvosiu tuomet, kai baigsis sezonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)