Šių miestų lietuvių bendruomenių garbę ginė po tris kiekvieną iš minėtų didmiesčių atstovaujančias komandas.

Konektikuto ir Naujojo Džersio valstijas atstovavo po vieną mūsų tautiečių ekipą, turnyre taip pat dalyvavo ir Latvijos ambasados suburta komanda. Lietuvos ambasados Vašingtone komandą sustiprino ir legionierius - Žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius, kuris oficialaus vizito JAV metu svečiavosi JAV sostinėje.

Krepšinio turnyro „Ambasados taurė 2012“ A lygos nugalėtoja tapo Niujorko „Geležinio Vilko II“ komanda, o antrą iškovojo „vilkas">Geležinis Vilkas I“. Trečioje vietoje liko Latvijos ambasados suburtą JAV Rytinės pakrantės latvių komanda.

A lygos nugalėtojams apdovanojimus skyrė Lietuvos krepšinio federacija (LKF).

B lygos nugalėtojais tapo komanda „Vieni vartai“ iš Konektikuto valstijos. Antrą vietą iškovojo komanda „Tadas Blinda“ iš Vašingtono, o trečią – „Liepsna“ iš Naujojo Džersio. B lygos nugalėtojams apdovanojimus skyrė Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD) prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės.

Geriausiais turnyro žaidėjams pripažinti „Geležinio Vilko II“ ekipos krepšininkas Dominykas Milka ir Latvijos ambasados sudarytos komandos žaidėjas Oskaras Ernsteinis. Jie buvo apdovanoti specialiais prizais, kuriuos įsteigė su NBA rungtyniaujančia Toronto „Raptors“ komanda kontraktą sudaręs krepšininkas Jonas Valančiūnas ir Šiaurės Amerikos lietuvių fizinio auklėjimo ir sporto sąjungos (ŠALFASS) Centro valdybos pirmininkas Laurynas R. Misevičius.

Specialiu Lietuvos ambasados Vašingtone įsteigtu „Žaviausios žaidėjos“ prizu buvo apdovanota Latvijos ambasados trečioji sekretorė Baiba Kinė.

Po varžybų Lietuvos ambasadoje įvykusiame iškilmingame renginyje specialius prizus ir apdovanojimus komandoms įteikė Žemės ūkio ministras K. Starkevičius ir Lietuvos ambasadorius JAV Žygimantas Pavilionis. Renginio metu grojo Klivlando lietuviškos radijo laidos „Šiaurinis krantas“ vedėjas Eugenijus Dicevičius.

Lietuvos krepšinio 90-mečiui paminėti skirtą turnyrą „Ambasados taurė 2012“ surengė Lietuvos Respublikos ambasada JAV kartu su ŠALFASS.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją