Lemiamas, trečiasis, „Chimki“ ir „Lietuvos ryto“ ekipų susitikimas vyks rytoj, šeštadienį, balandžio 21 d., taip pat Chimkuose.

Primename, kad pirmą mačą Vilniuje 82:71 buvo laimėję lietuviai.

Beje, „Chimki“ klubas praėjusį savaitgalį Rusijoje surengtame finalo ketverte iškovojo pirmą sezono trofėjų - Europos taurę (ir tuo pačiu kelialapį į kitų metų Eurolygą), o „Lietuvos rytas“ tose varžybose liko trečias.

Trenerių komentarai:

Rimas Kurtinaitis („Chimki“): „Po pergalės Europos taurės turnyre mums nebuvo progos pailsėti, pasigydyti traumas, suvokti visko, kas įvyko, todėl pirmose rungtynėse Lietuvoje ir buvo taip sunku. Bet aš džiaugiuosi, kad mes atsitiesėme ir išlyginome serijos rezultatą“.

Aleksandras Džikičius („Lietuvos rytas“): „Chimki“ krepšininkai šiandien buvo energingesni nei mes. Be to, mes nepataikėme metimų būdami laisvi. Pažiūrėsime, kaip viskas susiklostys rytoj“.

Rungtynių eiga:

„Lietuvos ryto“ starto penketas: Aleksandras Rašičius, Renaldas Seibutis, Artūras Jomantas, Mindaugas Katelynas ir Jonas Valančiūnas. Susitikimas prasidėjo lygiai: po šešių iš eilės A. Jomanto taškų vilniečiai su varžovais žengė koja kojon - 6:6. Nors tritaškį pataikė R. Seibutis, netrukus „Chimki“ persvėrė rezultatą savo naudai - 12:9. Tačiau po sėkmingos M. Katelyno žaidimo atkarpos priekyje vėl „Lietuvos rytas“ - 17:14. Visgi ketvirčio pabaigoje labiau sekėsi šeimininkams, kurie įgijo trapą dviejų taškų persvarą - 24:22.

Antro kėlinio pirmoje pusėje R. Kurtinaičio auklėtiniai daugiausiai Jegoro Vialcevo pastangomis kiek atitrūko (36:28), o po Mikaelio Gelabale'io dėjimo su pražanga pirmą kartą pirmavo dviženkliu skirtumu - 41:30. Blogiausia, kad tai dar nebuvo pabaiga, nes po dar vieno Jeffo Adrieno dvitaškio ir Sergejaus Monios tolimo šūvio jau - 46:31. Iki didžiosios pertraukos „Lietuvos rytui“ savo deficitą pavyko sušvelninti tik dviem taškais - 35:48.

Po pertraukos LKL vicečempionai suaktyvino savo gynybą, o puolime iniciatyvos ėmėsi R. Seibutis, po kurio šešių iš eilės taiklių baudos metimų ir J. Valančiūno dėjimo komandas skyrė jau tik 5 taškai - 43:48. „Chimki“ vyrai pirmuosius taškus trečiame kėlinyje pelnė tik sužaidus daugiau nei 5 min., kai sudėtingą metimą pataikė Aleksejus Žukanenka, bet čia pat tritaškiu atsakė Aleksandras Rašičius - 46:50. Šeimininkų vežimą puolime sunkiu metu patraukė S. Monia ir Vitalijus Fridzonas, smeigę po tritaškį - 58:48.

Penkis taškus iš eilės pelnęs S. Babrauskas vėl priartino mūsiškius iki 53:60, bet Chriso Quinno tritaškis ir J. Adrieno metimas iš po krepšio vėl sugrąžino „Chimki“ atstovams solidų pranašumą - 65:53. Šis dar padidėjo, kai tritaškį iš krašto pridėjo Thomasas Kelati - 70:54 (likus žaisti 5 min.). Per likusį laiką stebuklo neįvyko ir „Lietuvos rytas“ pripažino varžovų pranašumą rezultatu 62:80.

Rungtynės:

Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) - Vilniaus „Lietuvos rytas“ (Lietuva) 80:62 (24:22, 24:13, 10:13, 22:14).

„Chimki“: Jeffas Adrienas 16 (8/11 dvitaškiai), Chrisas Quinnas (7 rez. perd.) ir Jegoras Vialcevas (4/5 dvitaškiai, 1/1 tritaškis) po 11, Sergejus Monia ir Mikaelis Gelabale'is po 10, Aleksejus Žukanenka 8, Vitalijus Fridzonas 7, Thomasas Kelati 5, Dmitrijus Chvostovas 2 taškai. Matthew Nielsenas, Krešimiras Lončaras ir Antonas Puškovas taškų nepelnė.

„Lietuvos rytas“: Renaldas Seibutis 13 (2/4 dvitaškiai, 1/1 tritaškis, 6/6 baudos), Artūras Jomantas 11 (4 klaidos), Mindaugas Katelynas 9, Steponas Babrauskas 8 (0/4 tritaškiai), Predragas Samardžiskis 5, Jonas Valančiūnas, Aleksandras Rašičius ir Lawrence'as Robertsas (2/9 dvitaškiai, 4 klaidos) po 4, Tyrese'as Rice'as ir Dovydas Redikas po 2 taškus. Vilmantas Dilys ir Paulius Dambrauskas nežaidė.

Statistika:

Dvitaškiai: „Chimki“ 26/46 (57 proc.) – „Lietuvos rytas“ 18/35 (51 proc.);

Tritaškiai: „Chimki“ 7/14 (50 proc.) – „Lietuvos rytas“ 3/12 (25 proc.);

Baudų metimai: „Chimki“ 7/8 (88 proc.) – „Lietuvos rytas“ 17/27 (63 proc.);

Atkovoti kamuoliai: „Chimki“ 29 – „Lietuvos rytas“ 29;

Rezultatyvūs perdavimai: „Chimki“ 21 – „Lietuvos rytas“ 14;

Perimti kamuoliai: „Chimki“ 16 – „Lietuvos rytas“ 11;

Blokai: „Chimki“ 4 – „Lietuvos rytas“ 4;

Klaidos: „Chimki“ 14 – „Lietuvos rytas“ 19.

* * *

Ketvirtfinalio poros:

„Lietuvos rytas“ – Maskvos srities „Chimki“ (1:1);

Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“Sankt Peterburgo „Spartak“ (2:0).

Pusfinalio poros:

„Lietuvos rytas“/„Chimki“ – Maskvos CSKA;

„Lokomotiv-Kuban““ – Kazanės „Uniks“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją