Nubausti „Žalgirio“ generalinį direktorių prašė antstolė Jurgita Žilinskaitė, kuri teismui skundėsi dėl dar praėjusių metų gegužę pasirašyto patvarkymo, kuriuo UAB „A. Sabonio Žalgirio krepšinio centras“ buvo įpareigotas pateikti informaciją apie turimą turtą, nevykdymo.

Tai – ne pirma nuobauda, skirta 2010 metais priteistos beveik 700 tūkst. litų skolos K. Marčiulioniui nepripažįstantiems „Žalgirio“ atstovams. Anksčiau J. Stadalninkui teko sumokėti 100 Lt, buvusiems klubo vadovams Pauliui Motiejūnui ir Vitoldui Masalskiui – atitinkamai 400 Lt ir 200 Lt pinigines baudas. Jei „Žalgiris“ toliau ignoruos antstolės reikalavimus, klubo vadovui gresia rimtesnės sankcijos.

Primename, kad K. Marčiulionis praėjusių metų pabaigoje kreipėsi į teisėsaugą dėl trukdymo antstolei ir areštuoto turto perleidimo. Nors prabėgo daugiau nei trys mėnesiai, laikinosios sostinės policija iki šiol neapsisprendžia, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.

K. Marčiulionis trejų metų kontraktą su „Žalgiriu“ pasirašė 2000-ais. Vos pradėjęs antrą sezoną gimtojo miesto ekipoje gynėjas buvo priverstas atsisveikinti su klubu, kuris jo paslaugų atsisakė motyvuodamas prastu žaidimu.

2006-ais K. Marčiulionis kreipėsi į Šveicarijoje įsikūrusį Lugano Prekybos, Pramonės ir Amatų rūmų arbitražą, kuris po ketverius metus trukusio proceso krepšininkui iš „A. Sabonio Žalgirio krepšinio centro“ priteisė 233 tūkst. JAV dolerių kompensaciją bei 25 tūkst. Šveicarijos frankų bylinėjimosi išlaidų.

Praėjusį lapkritį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas galutine ir neskundžiama nutartimi leido vykdyti arbitražo sprendimą Lietuvoje, taip įpareigodamas „Žalgirio“ klubą išmokėti K. Marčiulioniui šimtatūkstantinę kompensaciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)