Po spurto 10:0 pirmo kėlinio viduryje į priekį 12:4 pabėgę „Lietuvos ryto“ vyrai pirmavo beveik visą mačą: trečiame kėlinyje turėjo 15 taškų persvarą (55:40), o ketvirto pabaigoje - net 17-os (80:63) ir pergalingai užbaigė jį.

„Chimki“ gretose šioje dvikovoje nebuvo dviejų svarbių žaidėjų - Zorano Planiničiaus ir Krešimiro Lončaro, „Lietuvos ryto“ - Tyrese'o Rice'o.

Antras „Lietuvos ryto“ ir „Chimki“ ekipų mačas vyks balandžio 20 dieną, penktadienį, Chimkuose, o trečias (jei prireiks) - jau kitą dieną, šeštadienį, ten pat.

Primename, kad „Chimki“ klubas savaitgalį Rusijos sostinėje surengtame finalo ketverte iškovojo pirmą sezono trofėjų - Europos taurę (ir tuo pačiu kelialapį į kitų metų Eurolygą), o „Lietuvos rytas“ tose varžybose liko trečias.

Rungtynių eiga:

„Lietuvos ryto“ starto penketas Aleksandras Rašičius, Renaldas Seibutis, Artūras Jomantas, Mindaugas Katelynas ir Jonas Valančiūnas rungtynes pradėjo R. Seibučio dvitaškiu, tačiau varžovai atsakė dviem taikliais Jeffo Adrieno baudos metimais ir Mickaelio Gelabale'io taškais - 2:4. Tačiau tada vilniečiai surengė spurtą 10:0, kurį vainikavo J. Valančiūno dėjimas - 12:4. Svečiams ir toliau sunkiai sekėsi tvarkytis su jaunuoju Lietuvos vidurio puolėju, todėl dažniausiai jį stabdydavo pražangomis, tad J. Valančiūnas ramiai rinko taškus baudomis, kurių per pirmą kėlinį metė net aštuonias - 19:10. Deja, per paskutinę ketvirčio minutę „Chimki“ sugebėjo pelnyti penkis taškus be atsako ir priartėti iki 15:19.

Antrą kėlinį dvitaškiu atidarė „Chimki“ įžaidėjas Chrisas Quinnas, bet vieną baudą realizavo Steponas Babrauskas - 17:20. Tuomet šešis taškus iš eilės įmetė Aleksejus Žukanenka ir R. Kurtinaičio auklėtiniai išsiveržė į priekį - 23:22. Tiesa, tik trumpam, nes laiku iniciatyvos ėmėsi Predragas Samardžiskis - 26:23. Dvikova ir toliau vyko taškas į tašką: po Sergejaus Monios tolimo šūvio lygu - 31:31, o į didžiąją pertrauką „Lietuvos ryto“ vyrai išėjo pirmaudami tik minimaliu skirtumu - 36:35.

Aleksandro Džikičiaus kalbų įkvėpti vilniečiai itin galingai pradėjo trečią ketvirtį ir daugiausiai R. Seibučio pastangomis laimėjo atkarpą net 13:2 bei atitrūko 13 taškų atstumu - 50:37. Po J. Valančiūno baudos metimų „Lietuvos rytas“ pirmavo jau rekordiniu 15 taškų pranašumu (55:40), kurį beveik tokį patį išlaikė iki pat ketvirto kėlinio - 61:47.

„Chimki“ žaidėjams mėgino suaktyvinti savo gynybą ir kuo greičiau sumažinti savo atsilikimą ir tai jiems sekėsi: po Vitalijaus Fridzono ir S. Monios tritaškių - 58:63 (likus 5 min. 30 sek.). Varžovus kiek nuramino taiklus S. Babrausko tolimas metimas - 69:60 (likus 4 min.), o netrukus po R. Seibučio tritaškio su pražanga LKL vicečempionai susikrovė net 17 taškų atsargą - 80:63 (likus 1 min.). Per likusį laiką viskas, ką pavyko pasiekti svečiams, tai kiek sušvelninti nepadorų skirtumą - 82:71.

Rungtynės:

Vilniaus „Lietuvos rytas“ (Lietuva) - Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) 82:71 (19:15, 17:20, 25:12, 21:24).

„Lietuvos rytas“: Renaldas Seibutis 25 (5/11 dvitaškiai, 4/6 tritaškiai, 3/3 baudos), Jonas Valančiūnas 15 (3/6 dvitaškiai, 9/10 baudos), Mindaugas Katelynas 14 (4/5 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai, 9 atk. kam.), Artūras Jomantas 9, Predragas Samardžiskis ir Steponas Babrauskas (1/6 dvitaškiai) po 6, Aleksandras Rašičius 4 (0/4 tritaškiai) 7 rez. perd.), Lawrence'as Robertsas 2, Dovydas Redikas 1 taškas. Tyrese'as Rice'as, Vilmantas Dilys ir Paulius Dambrauskas nežaidė.

„Chimki“: Vitalijus Fridzonas 15, Jeffas Adrienas 12, Chrisas Quinnas 10, Sergejus Monia 9, Antonas Puškovas ir Aleksejus Žukanenka po 6, Mickaelis Gelabale'is ir Dmitrijus Chvostovas po 4, Jegoras Vialcevas 3, Thomasas Kelati 2 taškai. Matthew Nielsenas ir Benjaminas Dudu taškų nepelnė.

Statistika:

Dvitaškiai: „Lietuvos rytas“ 17/36 (47 proc.) – „Chimki“ 17/43 (40 proc.);

Tritaškiai: „Lietuvos rytas“ 7/18 (39 proc.) – „Chimki“ 7/19 (37 proc.);

Baudų metimai: „Lietuvos rytas“ 27/36 (75 proc.) – „Chimki“ 16/18 (89 proc.);

Atkovoti kamuoliai: „Lietuvos rytas“ 43 – „Chimki“ 27;

Rezultatyvūs perdavimai: „Lietuvos rytas“ 14 – „Chimki“ 13;

Perimti kamuoliai: „Lietuvos rytas“ 7 – „Chimki“ 6;

Blokai: „Lietuvos rytas“ 3 – „Chimki“ 4;

Klaidos: „Lietuvos rytas“ 15 – „Chimki“ 11.

Trenerių komentarai:

Aleksandras Džikičius: „VTB yra konkurencinga lyga su daug gerų komandų. Kiekvienos rungtynės čia labai sudėtingos. Esame per žingsnį nuo finalo ketverto. Laimėjome savo fanų akivaizdoje ir tai mums labai svarbu, bet varžovai neturėjo dviejų pagrindinių žaidėjų, o pas mus nebuvo Tyrese'o Rice'o. Žiūrėsime, kas vyks Maskvoje. T. Rice'o sveikata nekokia - jis nežaidžia ir nesitreniruoja“.

Rimas Kurtinaitis: „Noriu pasveikinti „Lietuvos rytą“ su pelnyta pergale. Mūsų pralaimėjimas - tai normalu. Būtų nelogiška mums išlaikyti tą pačią energiją ir norą, o dabar visiems gerai. Bandysime Maskvoje atsirevanšuoti. Mūsų pralaimėjimas dėsningas - taip ir turėjo įvykti.

Smagu, kad manęs nenušvilpė. Pasistengsiu ką nors ir Kaunui gero nuveikti. 10 metų žaidžiau už „Žalgirį“. Kai dirbau KKSD, skyrėme „Žalgiriui“ 13 mln. Lt geriems žaidėjams įsigyti ir tai buvo pagrindinis jo pergalės Eurolygoje šaltinis. Matyt, kauniečiams trūksta švietėjiškos veiklos.“.

* * *

Ketvirtfinalio poros:

„Lietuvos rytas“ – Maskvos srities „Chimki“;

Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ – Sankt Peterburgo „Spartak“.

Pusfinalio poros:

„Lietuvos rytas“/„Chimki“ – Maskvos CSKA;

„Lokomotiv-Kuban“/„Spartak“ – Kazanės „Uniks“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją