„Per susitikimą Chimkuose VTB Vieningos lygos vadovams ir klubų atstovams pavyko susitarti su Europos krepšinio lygų sąjunga (ULEB) dėl principinių nuostatų ir tai yra svarbiausia“, – „Kauno dienai“ sakė VEF klubo valdybos pirmininkas Edgaras Jaunupas.

Jis kol kas neįvardijo, kuriuose turnyruose kitąmet dalyvaus VEF komanda. E. Jaunupo teigimu, rygiečiai savo sprendimą praneš po to, kai bus sudėlioti visi taškai VTB Vieningos krepšinio lygos ir ULEB sutartyje.

Ukrainiečių pozicija aiški

Ukrainos krepšinio federacijos (UKF) prezidentas Aleksandras Volkovas – kategoriškesnis: šios šalies klubų prioritetas – nacionalinis čempionatas, o ne VTB Vieninga lyga.

„Mūsų klubai, dalyvaujantys šiame turnyre, neketina atsisakyti nacionalinio čempionato ir šiuo atveju nėra jokios politikos. Tiesiog Ukraina turi savą vyrų krepšinio čempionatą ir nori jį plėtoti, tobulinti“, – pokalbyje su „Kauno diena“ svarstė A. Volkovas.

Estai nori progresuoti

Apie nedalyvavimą savo šalies pirmenybėse nekalba ir Estijos stipriausio klubo – Talino „Kalev-Cramo“ vadovas. Klubo prezidentas Ivaras Valdmaa „Kauno dienai“ užsiminė, kad kitą sezoną „Kalev-Cramo“ rungtyniaus ir Estijos pirmenybėse, ir VTB Vieningos krepšinio lygos varžybose.

R. Kurtinaitis – apie Lietuvą

„Kyla klausimas: kodėl Ispanijos ar Italijos klubai į Eurolygą patenka ne per VTB Vieningą lygą? Lietuva – taip pat Europos Sąjungos šalis, vadinasi, turi tokias pat teises kaip visos Vakarų Europos valstybės ir niekas jai negali diktuoti savo valios. Gali būti, kad Eurolygos direktorius Jordis Bertomeu ne iki galo suvokia susiklosčiusią situaciją“, - „Kauno dienai“ pastebėjo Rimas Kurtinaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją