Kaip teigiama klubo svetainėje internete, į Slovėniją išvyko dešimt krepšininkų - Vidas Ginevičius, Tanoka Beardas, Darjušas Lavrinovičius, Ainaras Bagatskis, Dainius Šalenga, Mindaugas Timinskas, Paulius Jankūnas, Simonas Serapinas, Martynas Andriuškevičius ir Vilmantas Dilys.

"Eilę rungtynių iš eilės nesugebame įveikti Slovėnijos ekipos. Neįsivaizduoju, kodėl taip atsitinka. Jei žinotume nesėkmių priežastis, turbūt slovėnams nepavyktų mūsų nugalėti. Tačiau mes galvojame tik apie pergalę, kadangi situacija grupėje yra labai sudėtinga",- cituojamas "Žalgirio" vyriausiojo trenerio asistentas Gintaras Krapikas.

Pasak jo, buvę problemų P.Jankūnui ir D.Lavrinovičiui dėl kojų skausmų, tačiau ir šie krepšininkai "galės žaisti pilna jėga".

G.Krapiko teigimu, pagrindinis "Žalgirio" ekipos įžaidėjas Robertas Packas, kuriam yra plyšęs šlaunies raumuo, turėjo grįžti į Kauną antradienį. Kadangi šiomis dienomis kauniečiai bus Slovėnijoje, amerikiečiui leista parskristi į Lietuvą penktadienį.

Pasak G.Krapiko, pirmojo rato dvikova su “Union Olimpija” buvo gera pamoka komandai: “Tai buvo vienos labiausiai nepasisekusių rungtynių šį sezoną, kai žaidėme labai blogai. Todėl dabar kiekvienas iš mūsų nori įrodyti, kad tai buvo atsitiktinumas”.

Trenerio teigimu, “Union Olimpija” komandos braižas, žaidžiant savoje salėje ir išvykoje, labai skiriasi. Drausme garsėjanti jauna ekipa namuose yra labiau priklausoma nuo emocijų, kurias kelia ištikimi krepšinio aistruoliai, tačiau rungtyniauja laisvai, agresyviai, greitai.

“Mums bus labai svarbu neleisti jiems įsibėgėti. Todėl didelės reikšmės gali turėti jau mačo pradžia. Mūsų žaidėjai nuo pirmųjų minučių turės sustabdyti varžovus ir patys įmesti, kad nugesintų aikštės šeimininkų įkarštį”, - interviu "Kauno dienai" sakė G.Krapikas.

Jis vylėsi, kad, sprendžiant iš paskutiniųjų Liublianos klubo rungtynių rezultatų, žaidėjų psichologinė būsena yra ne tokia gera kaip sezono pradžioje.

Nuotaikos Liublianos klube - iš tiesų ne geriausios: komanda pirmąjį Eurolygos ratą baigė ir antrąjį pradėjo pralaimėjimais.

“Union Olimpija”, pernai gruodžio 15-ąją nusileidusi Atėnų AEK 75:76, po to 63:74 pripažino Pezaro “Scavolini” ir 69:79 - “Barcelona” krepšininkų pranašumą. Vyriausiasis treneris Sašo Filipovskis po šių nesėkmių išpeikė savo auklėtinių taiklumą, prastą gynybą ir kovą dėl kamuolio.

Žaisdami su “Scavolini” slovėnai pataikė 7 tritaškius iš 25 (28 proc.), o per paskutinį mačą su “Barcelona” - 2 iš 17 (11 proc.).

Baigiantis 2004-iesiems, Slovėnijos “Visų žvaigždžių” rungtynėse po 25 taškus pelnė skirtingose rinktinėse žaidę “Union Olimpija” lyderiai Marinas Baždaričius ir Sašo Ožboltas. Jie kartu su Dušanu Bočevskiu bei Vladimiru Boisa vedė į pergalę savo ekipą ir Adrijos lygos čempionate sausio 9-ąją, kai Liublianos krepšininkai 85:71 palaužė serbų “Buducnost”.

LKl čempionai ULEB Eurolygos B grupėje su 5 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais užima ketvirtąją vietą, o Liublianos "Olimpija" - septinta (3/6).