Klubai dvejoja

Nuo kito sezono turinčių susijungti VTB Vieningos lygos ir Profesionalios Rusijos krepšinio lygos (PBL) bendrą projektą kol kas supa daugiau mįslių nei atsakymų.

Vis dar neaišku, ar nauja Rytų Europos krepšinio lyga turės lietuviškų akcentų.

„Spręsime tada, kai gausime VTB lygos vykdymo formatą ir visas sąlygas“, – paklaustas, ar „Žalgiris“ ketina ir kitą sezoną dalyvauti turnyre, DELFI teigė laikinosios sostinės klubo savininkas Vladimiras Romanovas.

„Kai bus pasirašyti konkretūs dokumentai, tuomet ir bus galima kalbėti, o dabar aiškumo nėra“, – antrino „Lietuvos ryto“ klubo direktorius Martynas Purlys.

Pajėgiausių Lietuvos ekipų vadovų nuomone, pagrindiniai regioninės lygos privalumai yra aukštesnio lygio turnyras, sudarantis geresnes sąlygas komandai tobulėti, bei finansinė nauda, o vienintelis minusas – tolimos kelionės, dėl kurių gerokai išaugs transporto išlaidos.
Tačiau Lietuvos klubus dvejoti verčia Eurolygos pozicija.

Revoliucijoms nenusiteikę

Praėjusią savaitę už krepšinio lygų pertvarką atsakingas Maskvos CSKA klubo prezidentas Andrejus Vatutinas tikino artėjantis prie susitarimo su Eurolygos vadovu Jordi Bertomeu.

„Esame labai arti problemos sprendimo. Eurolyga yra pasiruošusi pripažinti naują turnyrą, jei jis bus paremtas Adrijos lygos modeliu“, – interviu DELFI teigė A. Vatutinas, kuris yra ir PBL valdybos pirmininkas bei VTB Vieningos lygos viceprezidentas.
Tačiau krepšinio kuluaruose abejojama, ar Eurolyga išties lengva ranka palaimins prestižinės žemyno lygos konkurente galinčias tapti pirmenybes.

„Pirmiausia Eurolyga ir VTB Vieningoji lyga turi susitarti tarpusavyje. Kiek žinau, jie kalbasi, diskutuoja, bet konkrečių rezultatų dar nėra. A. Vatutinas sako viena, kiti VTB lygos atstovai turi šiek tiek kitokią nuomonę, tad reikia palūkėti“, – atsargus buvo M. Purlys.

A. Vatutinas taip pat atviravo, kad naujoji lyga turės įtakos regiono nacionalinių čempionatų sistemai, tarp jų – ir LKL.

„Derėtų suprasti, kad Lietuvos klubinis krepšinis negalės išsaugoti dabartinės struktūros“, – sakė CSKA vadovas, užsiminęs apie idėją dviems stipriausiems Lietuvos klubams atsisakyti dalyvavimo LKL reguliariame sezone.

Vis dėlto „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ atstovai tokios minties arti neprisileidžia.

„Nemanau, kad visiškai atsisakyti LKL reguliaraus sezono mums būtų išeitis. Galbūt egzistuoja kokie nors tarpiniai variantai, bet neužbėkime įvykiams už akių“, – svarstė M. Purlys.

„Nesąmonė, kam provokuoti tokiais klausimais ir iškreipti gerus sumanymus bei pastangas?“ – nukirto V. Romanovas.

Pavojaus vis dar nejaučia

Kalbas apie reguliarųjį sezoną be stipriausių šalies komandų niekinėmis vadina ir LKL prezidentas Šarūnas Kliokys, VTB Vieningos lygos plėtros planus laikantis grėsme pirmiausia ne LKL, o Eurolygai.

„Tokio varianto net neįsivaizduoju. Klubai turės rinktis: arba žaisti VTB lygoje, arba dalyvauti LKL ir Eurolygoje. Kompromiso čia būti negali“, – įsitikinęs LKL vadovas.

Š. Kliokys neabejojo, kad A. Vatutinas be reikalo džiaugiasi tariama pažanga derybose su Eurolyga, spalį nusprendusia, jog VTB Vieningoje lygoje dalyvausiančios komandos ateityje nebegalės varžytis žemyno taurių turnyruose.

„Eurolyga išreiškė savo principinę poziciją ir netikiu, kad ji pasikeis. Prieš kelis mėnesius J. Bertomeu man sakė, kad VTB lygos planai nesuderinami su egzistuojančia sistema. Kitą savaitę važiuosiu į Barseloną ir turbūt vėl išgirsiu tą patį“, – DELFI tvirtino LKL prezidentas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją