Rungtynių pradžia tokios skaudžios jų baigties nežadėjo: žalgiriečiai pirmavo 14:4 ir net laimėjo pirmą kėlinį (15:12), tačiau nuo tada tarsi nugrimzdo į košmarišką sapną, iš kurio taip ir nebepabudo iki pat tol, kol nuskambėjo finalinė sirena.

Primename, kad ketvirtfinalio serija vyks iki dviejų pergalių. Antrasis serijos mačas bus žaidžiamas balandžio 10 dieną, antradienį, Kaune, o trečiasis, jei reikės, - balandžio 11 dieną, trečiadienį, taip pat Kaune.

Rungtynių eiga:

„Žalgirio“ starto penketas (Mantas Kalnietis, Tomas Delininkatis, Dainius Šalenga, Paulius Jankūnas ir Robertas Javtokas) pirmasis pelnė taškus - pasižymėjo P. Jankūnas (2:0). Netrukus penkis taškus iš eilės pelnė D. Šalenga, dvitaškį pridėjo R. Javtokas, tritaškį smeigė T. Delininkaitis ir žalgiriečiai atitrūko - 12:2. Tačiau sėkmingą atkarpą sužaidė Kelvinas Riversas ir rusai priartėjo iki 12:15.

Antrame ketvirtyje šeimininkai po Vlado Ilievskio ir Ali Traora taškų pirmą kartą patys išsiveržė į priekį - 20:19. Maža to, įsižaidę „Lokomotiv-Kuban“ krepšininkai ėmė po truputį tolti: tritaškį pataikius Roderickui Blakney ir du taškus su pražanga pelnius A. Traore - 28:23. Iki didžiosios pertraukos dar dvitaškį sugebėjo įmesti Maksimas Grigorijevas, o R. Javtokas po netaiklaus R. Blakney metimo pataisė kamuolį į savo krepšį - 32:23.

Trečio kėlinio pradžia - analogiška: dvitaškiu pasižymėjo R. Blakney, tritaškį pridėjo Jeremiah Massey ir Rusijos ekipa pavojingai atitrūko - 37:23. Vaizdas aikštelėje nesikeitė ir toliau: septynis taškus iš eilės NBA stiliumi surinko K. Riversas ir „Lokomotiv-Kuban“ persvara tapo jau triuškinama - 44:27. Aleksandro Trifunovičiaus paprašyta minutės pertraukėlė padėjo laikinai, nes netrukus dar vieną tritaškę bombą paleido K. Riversas - 47:30. Toks pats skirtumas išliko iki pat šio ketvirčio pabaigos - 54:37.

Ketvirtas kėlinys jau tebuvo formalumas, bet žalgiriečiai ir toliau neprilygo savo varžovams - pirmuosius taškus „žaliai balti“ įmetė tik sužaidus daugiau nei penkias minutes, kai savo prasiveržimą rezultatyviai užbaigė M. Kalnietis (39:60). Bet rusai čia pat smeigė du tritaškius ir pirmavo rekordiniu net 25 taškų skirtumu - 66:41. Šis iki finalinės sirenos dar labiau išaugo - 72:44.

Rungtynės:

Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ (Rusija) - Kauno „Žalgiris“ (Lietuva) 72:44 (12:15, 20:8, 22:14, 18:7).

„Lokomotiv-Kuban“: Kelvinas Riversas 21 (6/6 dvitaškiai, 3/5 tritaškiai, 9 atk. kam.), Ali Traore 13, Jeremiah Massey 9 taškai.

„Žalgiris“: Dainius Šalenga, Robertas Javtokas ir Tomas Delininkaitis po 7, Mantas Kalnietis 6, Marko Popovičius (0/4 tritaškiai), Paulius Jankūnas (10 atk. kam.) ir Mindaugas Kuzminskas po 4, Tadas Klimavičius ir Milovanas Rakovičius po 2, Žygimantas Janavičius 1 taškas. Vytenis Lipkevičius (15 min.) taškų nepelnė.

Statistika:

Dvitaškiai: „Lokomotiv-Kuban“ 21/36 (58 proc.) – „Žalgiris“ 15/42 (36 proc.);

Tritaškiai: „Lokomotiv-Kuban“ 8/21 (38 proc.) – „Žalgiris“ 3/18 (17 proc.);

Baudų metimai: „Lokomotiv-Kuban“ 6/7 (86 proc.) – „Žalgiris“ 5/10 (50 proc.);

Atkovoti kamuoliai: „Lokomotiv-Kuban“ 37 – „Žalgiris“ 36;

Rezultatyvūs perdavimai: „Lokomotiv-Kuban“ 12 – „Žalgiris“ 7;

Perimti kamuoliai: „Lokomotiv-Kuban“ 6 – „Žalgiris“ 6;

Blokai: „Lokomotiv-Kuban“ 2 – „Žalgiris“ 1;

Klaidos: „Lokomotiv-Kuban“ 10 – „Žalgiris“ 13.

* * *

„Lokomotiv-Kuban“ ir „Žalgirio“ poros nugalėtojas pateks į ketvirtfinalį, kur susitiks su Sankt Peterburgo „Spartak“ ekipa.

Tuo metu kitą ketvirtfinalio porą sudarys Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ poros nugalėtojas bei Maskvos srities „Chimki“ klubas.

Ketvirtfinalio dvikovų nugalėtojai pateks į VTB finalo ketvertą, kuriame prisijungs prie Maskvos CSKA ir Kazanės „Uniks“ bei išsiaiškins stipriausią turnyro komandą.

Ketvirtfinalio poros (iki dviejų pergalių):

„Nižnij Novgorod“/„Lietuvos rytas“ – Maskvos srities „Chimki“;

„Lokomotiv-Kuban“/„Žalgiris“ – Sankt Peterburgo „Spartak“.

Pusfinalio poros (finalo ketverte):

„Lietuvos rytas“/„Nižnij Novgorod“/„Chimki“ – Maskvos CSKA;

„Lokomotiv-Kuban“/„Žalgiris“/„Spartak“ – Kazanės „Uniks“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją