Po dvikovos vykusioje spaudos konferencijoje "Žalgirio" vyriausiasis treneris Antanas Sireika pasidžiaugė, kad sunkiausiomis akimirkomis jo auklėtiniai sugeba susitelkti ir kovoti iki galo.

"Kuo mums blogiau, tuo geriau žaidžiame. Sunkiausiomis akimirkomis žaidėjai mobilizuojasi ir kovoja, todėl jie nusipelnė šios pergalės", - kalbėjo A.Sireika, išskyręs kovingai rungtyniavusių Mindaugo Timinsko ir Dainiaus Šalengos indėlį į pergalę.

"Spaudai buvau sakęs, kad užgriuvo nemažos problemos, nes šįsyk negalėjęs žaisti Robertas Packas pirmosiose tarpusavio rungtynėse graikams buvo nesulaikomas (į AEK krepšį įmetė 29 tšk.). Bet lazda turi du galus; kai atsigavo Simonas Serapinas, Ainaras Bagatskis, Darjušas Lavrinovičius, pasakėm, kad įžaidėją iš ko nors padarysim", - kalbėjo treneris. - "Man atrodo, kad "Žalgirio" žaidėjai išsiugdė naują žalgirietišką savybę - kuo blogiau būna, tuo geriau jie žaidžia - t.y. jie nepalūžta", - savo auklėtiniais gėrėjosi A.Sireika.

A.Sireika taip pat pažymėjo Vido Ginevičiaus pastangas. Dvi savaites sinusitą gydęsis įžaidėjas aikštėje praleido 35 minutes, todėl rungtynių pabaigoje žalgiriečių buvo paprašyta "pasaugoti" V.Ginevičių.

"Svarbiausia, kad krepšių nesumaišei", - rūbinėje su išsekusiu komandos draugu šmaikštavo M.Timinskas.

Pirmoje rungtynių pusėje įgiję 14 taškų pranašumą (49:35), kauniečiai po didžiosios pertraukos stabtelėjo ir beveik penkių minučių atkarpą pralaimėjo 0:11, leisdami varžovams priartėti iki 3 taškų (53:50). Anot M.Timinsko, anksti įgyta persvara kiek nuramino žaidėjus, todėl varžovai gavo progą priartėti.

Tuo tarpu AEK treneris Fotios Katsirakis teigė, kad trečiasis kėlinys buvo vienintelė atkarpa, kai jo komanda žaidė gerai.

"Tačiau Eurolygoje gerai žaidžiant tik 10 minučių laimėti yra beveik neįmanoma, - mąstė F.Katsirakis. - Dar prieš rungtynes kalbėjau, kad jei norime laimėti, reikia neįsivelti į greitą "Žalgirio" žaidimą, geriau kovoti po krepšiais. Bet tai pavyko tik trečiajame kėlinyje, kai puikios gynybos dėka galėjome pelnyti taškus. Kitas 30 minučių aikštėje dominavo "Žalgiris".

Kitas žalgiriečių tvirtumo išbandymas - kitą ketvirtadienį 21 val. 10 min. Slovėnijos sostinėje Liublianoje, kur lauks "nenugalimoji" "Union Olimpija" komanda.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją