Be šio įvertinimo, 210 cm ūgio „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas šį sezoną ne kartą buvo renkamas geriausiu įvairių krepšinio lygų savaitės bei mėnesio žaidėju, „FIBA Europe“ lietuvį paskelbė praėjusių metų geriausių Europos jaunuoju krepšininku.

„Šis titulas pelnytas ir man nebuvo netikėtas. Taip ir turėjo būti, nes kito kandidato į šį titulą tiesiog nemačiau. Jonas šį sezoną yra padaręs didelę pažangą – nematyti to neįmanoma.

Krepšininkas tapo tikru „Lietuvos ryto“ komandos ramsčiu ir manau, kad jį savo gretose norėtų turėti ne vienas stipriausias Europos krepšinio klubas.

Tačiau jis žaidžia „Lietuvos ryte“ ir padeda mums siekti pergalių“, - sakė naktį su ekipa iš Ventspilio sugrįžęs „Lietuvos ryto“ klubo direktorius Martynas Purlys.

Vilniečiai pirmadienį vakare nugalėjo „Ventspils“ komandą 73:63 bei prasimušė į Baltijos krepšinio lygos finalo ketverto kovas, o J. Valančiūnas prie pergalės prisidėjo pelnęs14 taškų ir atkovojęs 8 kamuolius.

Europos taurės turnyre devyniolikmečio J. Valančiūno statistika nenusileidžia didžiausioms Europos krepšinio žvaigždėms. Lietuvis per 14 mačų vidutiniškai aikštėje praleido 24 min., pelnė 11,3 taško, atkovojo 7,3 kamuolio, atliko 0,9 rezultatyvaus perdavimo, perėmė 0,2 kamuolio, padarė 2 klaidas, blokavo 1,6 metimo ir rinko 16,9 naudingumo koeficientą.

Įdomu, kad per visą Europos taurės turnyrą, J. Valančiūnas nė karto nemetė nuo tritaškio linijos, o iš viso varžybose pelnė 158 taškus.

J. Valančiūnas šį sezoną rinktas geriausiu savaitės ir mėnesio VTB jungtinės lygos krepšininku, LKL „Žvaigždžių dienos“ mačo naudingiausiu žaidėju, ne kartą pateko į Europos taurės varžybų turo geriausių krepšininkų penketą, „FIBA Europe“ apklausoje vasarį išrinktas geriausiu jaunu 2011 metų Europos žaidėju, 2011 metų geriausio Lietuvos sportininko rinkimuose užėmė antrąją vietą, nusileidęs tik Metų sportininke tapusiai penkiakovininkei Laurai Aasadauskaitei.

Praėjusių metų NBA naujokų biržoje J. Valančiūną penktuoju šaukimu į savo gretas pasikvietė „Toronto Raptors“ klubas. „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas J. Valančiūnas 2011 metais NBA ekipų vadovų apklausoje buvo išrinktas geriausiu už NBA ribų rungtyniaujančiu krepšininku ir aplenkė tokius žaidėjus, kaip Juanas Carlosas Navarro ir Andrejus Kirilenka.