Realesnius šansus tęsti kovą dėl medalių turi klaipėdiečiai, kurie paskutiniąsias reguliaraus čempionato rungtynes žais su absoliučiais lygos autsaideriais, šį sezoną nė vienos pergalės neiškovojusiais Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU, 17 pralaimėjimų) krepšininkais.

Vargu, ar čia pajūrio atstovai sau susikomplikuos padėtį. Tai sunkiai tikėtinas scenarijus.

LKKA šansai sudėtingesni: kauniečių ekipos paskutinės rungtynės laukia su jau vietą finalinėje ketveriukėje užsitikrinusia Mykolo Romerio universiteto (MRU) komanda. Šie ambicingi krepšininkai lengvai taškų tikrai nedalina, juolab, kad visomis pastangomis prieš lemiamas kovas sieks pakilti į antrąją turnyrinės lentelės poziciją.

Visgi, jei laimėtų LKKA ir KU ekipos, tuomet į finalinę ketveriukę patektų kauniečiai, kurie šiemet dukart įveikė Klaipėdos ekipą: spalio 17 dieną Kaune rezultatu 84:81 ir vasario 13 dieną Klaipėdoje - 91:80.

LEU neatvyko į rungtynes ir palaidojo viltis

Ilgą laiką pirmenybėse lyderiavusi Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) ekipa į dvikovą prieš daugkartinius LSKL čempionus neatvyko. Teigiama, kad net 10 komandos žaidėjų į rungtynes neišleido kitų Lietuvos krepšinio lygų ekipos. Anot komandos atstovų, nieko kito nebeliko, kaip tik nevykti į rungtynes ir susitaikyti su pralaimėjimu 0:20. Tai reiškia, kad LEU ekipa už šias rungtynes negavo nė taško.

LEU krepšininkams tai buvo šeštasis paeiliui ir kone pats skaudžiausias pralaimėjimas, nubloškiantis komandą į septintąją turnyro lentelės poziciją ir užkertantis kelius tęsti kovą dėl medalių(9 pergalės, 8 pralaimėjimai).

KU išvykoje įveikė KTU

Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkų padėtį gerokai pagerino pergalė išvykoje rezultatu 73:61 (20:15, 16:13, 23:10, 14:23) prieš Kauno technologijos universiteto (KTU) studentų komandą.

Klaipėdiečiai, žinodami, kad pergalė, reikalinga lyg oras - iniciatyvos ėmėsi nuo pat dvikovos pradžios, o antroje rungtynių pusėje susikrovė ir dviženklę taškų persvarą, kurią išsaugojo iki susitikimo pabaigos.

KU komandą į pergalę vedė po 15 taškų surinkę Modestas Kumpys ir Ignas Razutis, 11 taškų pridėjo Tadas Maželis.

KTU gretose išsiskyrė 18 taškų pelnęs Gytis Venclovas, 12 - Kęstutis Dmitrijevas, po 10 - Matas Lisajevičius ir Mindaugas Pažėra.

Klaipėdiečiai akivaizdžiai geriau kovojo dėl kamuolių - jų sąskaitoje 50, o KTU - 30 atkovotų kamuolių.

"Esu patenkintas pergalė, tačiau žaidimu - ne. Norėjosi kietesnės kovos ir gražesnio žaidimo. Dabar belieka susikoncentruoti paskutinei reguliaraus čempionato dvikovai, kol kas apie finalinę ketveriukę nemąstome. Reikia pirmiausia iškovoti šį kelialapį, o tik vėliau dėlioti tolesnius planus ir perspektyvas", - buvo atsargus KU ekipos treneris Dainius Miliūnas.

VU kibiai priešinosi MRU

Vilniaus universiteto (VU) krepšininkai savo žiūrovų akivaizdoje iki paskutinės minutės atkakliai priešinosi, tačiau rezultatu 95:99 (26:25, 24:26, 22:29, 23:19) nusileido Mykolo Romerio universiteto (MRU) komandai.

Pergalė VU komandai (8 pergalės, 9 pralaimėjimai), galima sakyti, būtų atvėrusi kelius į finalinę ketveriukę, tačiau iki triumfo akimirkų pritrūko labai nedaug.

Visgi, šiuo pralaimėjimu VU komanda susikomplikavo sau galimybes tęsti kovą dėl medalių.

MRU krepšininkus nuolat į priekį vedė Laurynas Samėnas, pelnęs 36 taškus (7/13 dvit., 6/9 trit., 6 rez. perd.), 13 taškų pridėjo Mantas Virbalas, 11 - Dominykas Domarkas.

VU komandai 24 taškus surinko Arnas Butkevičius, 20 - Laurynas Jacevičius, 12 - Karolis Brusokas, 11 - Vytautas Jurkevičius.

"Teko paprakaituoti. Džiaugiuosi, kad pabaigoje sužaidėme geriau ir svarstyklės pakrypo į mūsų pusę. Prieš dvikovą vyrams akcentavau, kad turime kautis iš paskutiniųjų ir dar siekti pakilti į antrąją turnyrinės lentelės vietą. Žinoma, LKKA komanda paskutinėse rungtynėse žūtbūt taip pat norės pergalės, tačiau jos tikrai neketiname atiduoti. Kausimės kiek galėsime. Dar yra vilčių turnyrinėje lentelėje apsikeisti vietomis su ŠU komanda" - situaciją komentavo MRU strategas Vytautas Poteliūnas.

Anot VU trenerio Rimanto Kaminsko, jo komanda sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių, tačiau prieš tokią galingą ir gerai sukomplektuotą MRU ekipą reikėjo ir daugiau sėkmės.

"Kovėmės iš paskutiniųjų, tačiau šiek tiek pritrūko sėkmės. Niekaip nepavyko sustabdyti Lauryno Samėno, kuris demonstravo tikrą atakų šou. Sportas toks jau yra, iki pergalės gali pritrūkti vos vieno ar dviejų metimų ir gali likti už atkrintamųjų varžybų borto", - pabrėžė VU treneris Rimantas Kaminskas.

Visgi VU teorinių šansų patekti į ketveriukę dar turi, tačiau jiems reikėtų paskutinėse rungtynėse įveikti LEU, o LKKA ir KU ekipos turėtų pralaimėti. Tačiau ir tai dar negarantuotų vietos finalinėje ketveriuikėje - tuomet jau reikėtų skaičiuoti vienodai taškų surinkusių komandų tarpusavio rungtynių santykį.

ASU sužaidė geriausias rungtynes

Bene geriausias rungtynes sužaidė absoliutūs lygos autsaideriai - Aleksandros Stulginskio universiteto (ASU) krepšininkai - jie namuose tik po atkaklios kovos vos 8 taškų skirtumu - 92:100 (23:30, 25:17, 22:25, 22:28) nusileido vieniems iš favoritų - Šiaulių universiteto (ŠU) studentams.

ASU po dviejų ketvirčių net pirmavo 48:47, šiauliečiai tik rungtynių pabaigoje įjungė šiek tiek aukštesnę pavarą ir išsigelbėjo.

ŠU komandai 27 taškus prie pergalės pridėjo Darius Gviezdauskas, 23 - Rokas Giedraitis, 15 - Julius Jucikas, 11 - Klym Artamonov.

ASU gretose 17 taškų surinko Šarūnas Dimša, 16 - Juozas Keršys, 15 - Evaldas Kulboka.

"Noriu pagirti varžovus: jie kovėsi itin nuožmiai ir gerokai nustebino. O savo komanda pasidžiaugti negaliu: nors prieš dvikovą akcentavau, kad svarbu nusiteikimas kiekvienose rungtynėse, tačiau jie manęs neišgirdo, o turbūt paklausė savo vidinio balso. Nedaug trūko, kad būtume nudegę pirštus. Tai būtų labai skaudu visomis prasmėmis. Laimei, kad išsigelbėjome", - po dvikovos kalbėjo ŠU treneris Rolandas Vaičiūnas.

Rungtynių eiga itin patenkintas liko ir ASU treneris Robertas Ragauskas.

"Tai buvo superinės varžybos. Džiaugiuosi, kad vyrai pademonstravo kietą vyrišką kovą ir tvirtą charakterį. Žaidėme lyg iš natų. Varžovus stebinome darniu komandiniu žaidimu, tačiau jie mus pranoko individualiais veiksmais. Tikrai buvome verti pergalės, tačiau ir šįkart Dievulis nepridėjo piršto", - teigė ASU treneris.

LKKA nugalėjo VGTU

Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) krepšininkai namuose 99:86 (29:11, 26:30, 18:18, 26:27) nugalėjo priešpaskutinėje LSKL turnyrinės lentelės pozicijoje įsitaisiusius Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) žaidėjus.

LKKA dvikovą pradėjo pakiliai nusiteikę ir per pirmąsias dešimt minučių susikrovė 18 taškų persvarą - 29:11. Vėliau jau vyko ramesnis, labiau apylygis žaidimas, tačiau LKKA kontroliavo padėtį iki pat dvikovos pabaigos.

LKKA komandai Taurantas Tamošiūnas pelnė 27, Paulius Kleiza - 22, Tomas Černeckis - 19, Paulius Beliavičius - 17 taškų (10 atk. kam.).

VGTU gretose išsiskyrė Ignotas Braziulis, surinkęs 26 taškus, 18 pridėjo Arūnas Pranevičius, 16 - Evaldas Rastenis, 12 - Alfredas Lukaševičius.

"Nuo pat pirmųjų minučių buvo aišku, kad mes laimėsime, tad leidau pažaisti visiems žaidėjams. Antrajame kėlinyje čiurnos traumą patyrė mūsų aukštaūgis Evaldas Tviraga, tad teko verstis daugiau mažais žaidėjais. Viskas mūsų pačių rankose - privalome nugalėti MRU ekipą, jei norime tęsti kovą dėl medalių. Tai ir pasistengsime padaryti", - sakė LKKA treneris Edas Nickus.

LSKL turnyro lentelė:


1.VDU1714331
2.ŠU1712529
3.MRU1712529
4.LKKA179826
5.KU179826
6.VU178925
7.LEU179825
8.KTU1771024
9.VGTU1751222
10.ASU1701717