Viešnagė – pavojingoje teritorijoje

Mūšio laukas iš Vilniaus „Siemens arenos“ keliasi į perpus mažesnius, bet atvykėliams itin nesvetingus „Družba“ sporto rūmus.

Kadaise čia karaliavo legendinis Ukrainos šuolininkas su kartimi Sergėjus Bubka, o šiemet Donecko arena virto neįveikiama tvirtove „Doneck“ klubo krepšininkų varžovams Europos taurės turnyre.

Serbo Sašos Obradovičiaus treniruojami ukrainiečiai namuose laimėjo visas šešerias žaistas rungtynes, bet antradienį „Doneck“ komandai vien tik dar vienos pergalės nepakaks: po nesėkmės Vilniuje 65:76, Ukrainos vicečempionai turi atsirevanšuoti „Lietuvos rytui“ didesniu nei 11 taškų skirtumu.

„Donecke bus sunkiau nei Vilniuje, nes mūsų priešininkams visada padeda namų sienos. Bet mes važiuojame pergalės“, – prieš išvyką į Ukrainą teigė „Lietuvos ryto“ gynėjas Renaldas Seibutis.

Žaidimo planas – identiškas?

Pamiršti sukauptą taškų persvarą ir kautis dėl dar vienos pergalės – būtent tokią mintį praėjusią savaitę auklėtiniams kartojo Vilniaus klubo vairininkas Aleksandras Džikičius.

Regis, serbo žodžiai pasiekė žaidėjų ausis, nes niekas iš krepšininkų nesiruošė kliautis namuose surinktu rezervu.

A. Rašičiaus nuomone, vilniečiai ir Donecke neturėtų prisitaikydami prie situacijos keisti savo žaidimo plano, pavyzdžiui, mėgindami lėtinti rungtynių tempą ir veldami oponentus į klampų, nerezultatyvų krepšinį.

„Turėsime tiesiog žaisti geriausią savo žaidimą, kurį stengiamės demonstruoti viso šio sezono metu. Reikės agresyviai gintis, nepamesti galvų ir pasinaudoti savo puolimo pranašumais. Be abejo, mūsų komanda dar turi rezervų: aš ir Tyrese'as Rice'as galime žaisti kur kas geriau nei per mačą Vilniuje“, – vardijo „Lietuvos ryto“ legionierius iš Serbijos.

„Nemanau, kad mūsų žaidimo planas labai skirsis nuo pirmosios dvikovos: tokio lygio krepšinyje kažką iš pagrindų pakeisti vienam mačui neįmanoma. Visą sezoną žaidžiame tobulindami savo pagrindinius pranašumus, jais remsimės ir Donecke. O visų svarbiausia bus apsiginti, nes „Doneck“ ekipa turi daug ginklų: ir priekinėje linijoje, ir gynėjų grandyje“, – komandos draugui antrino R. Seibutis.

Pirmadienį į Ukrainą išvyko 11 „Lietuvos ryto“ krepšininkų: namuose liko tik čiurnos traumą tebesigydantis vidurio puolėjas Predragas Samardžiskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją