Sužaidus tris minutes komandos apsikeitė vos po viena rezultatyvia ataka. Vėliau penkis taškus be atsako pelnę „Ventspils“ krepšininkai išsiveržė į priekį 7:2. Iniciatyvos ėmėsi R. Seibutis ir J. Valančiūnas. Aštuoni jų taškai sumažino latvių persvarą iki 3 taškų - 10:13. Besibaigiant pirmajam kėliniui Mindaugas Katelynas taikliu šūviu iš vidutinio nuotolio išvedė šeimininkus į priekį - 17:16, o po pirmųjų dešimties minučių „Lietuvos rytas“ pirmavo 20:18.

Ryžtingai nusiteikę „Ventspils“ krepšininkai nesirengė vilniečių paleisti nė per žingsnį. Tyrese'o Rice'o ir Vilmanto Dilio pastangomis „Lietuvos rytui“ pavyko susirinkti trapią trijų taškų persvarą (24:21), tačiau netrukus latviai persvėrė rezultatą. Įpusėjus antram ketvirčiui aikštės šeimininkai spurtavo 7:0 ir pirmą kartą šiose rungtynėse išsiveržė į priekį šešiais taškais - 33:27, tačiau varžovai visą laiką kvėpavo vilniečiams į nugarą ir sumažino skirtumą iki keturių taškų - 36:32.

Besibaigiant antram kėliniui A. Rašičius tritaškiu pirmą kartą išvedė vilniečius į priekį aštuoniais taškais - 41:33. Atkarpą 10:0 laimėję vilniečiai pirmą kartą susikrovė dviženklę persvarą - 46:33. Po dviejų kėlinių vilniečiai atsikvėpti išėjo turėdami 13 taškų persvarą - 48:35.

Prasidėjus trečiajam ketvirčiui „Lietuvos rytas“ nemažino apsukų. Įmetę penkis taškus be atsako vilniečiai susikrovė 17 taškų persvarą - 60:43. Aikštės šeimininkų ekipoje po 12 taškų per kiek daugiau nei du kėlinius pelnė R. Seibutis ir M. Katelynas. Būtent šie krepšininkai ir inicijavo „Lietuvos ryto“ spurtą, padėjusį susikrauti saugia persvarą.

Nuo varžovų atsiplėšę „Lietuvos ryto“ krepšininkai pradėjo smagintis aikštėje. Paskutinę trečiojo kėlinio sekundę tritaškiu savo komandos persvarą iki 21 taško padidino T. Rice'as - 81:60.

J. Valančiūnas ir ketvirto kėlinio pradžioje aikštėje pasirodęs Dovydas Redikas padidino skirtumą iki 25 taškų - 85:60. Įpusėjus kėliniui latviai nuleido rankas, tuo metu savų žiūrovų palaikomi vilniečiai sėkmingai artėjo prie 100 taškų.

Prasidėjus trečiai paskutinio ketvirčio minutei - keturi R. Seibučio taškai iš eilės ir švieslentėje atsirado skaičiai 99:77. Žiūrovai ėmė skanduoti „Šimtas!“ Vis dėlto šimtasis taškas nebuvo tokia lengva užduotis. Likus paskutinei minutei varžovai įmetė 2 taškus, tuo tarpu vilniečių taškų kraitis nesikeitė. „Lietuvos rytas“ šventė pergalę rezultatu 99:79.

„Lietuvos rytas“: R. Seibutis 19 (3/3 tritaškiai), J. Valančiūnas (10 atk. kam.) ir M. Katelynas (5/6 dvitaškiai) po 16, T. Rice'as 13 (3/4 dvitaškiai, 2/2 tritaškiai), L. Robertsas 8, V. Dilys, A. Rašičius ir A. Jomantas po 6, S. Babrauskas 5, D. Redikas 4 taškai, o P. Dambrauskas taškų nepelnė.

„Ventspils“: M. Meiersas 16, T. Abernethy's 13, S. Willardas 12, J. Youngas 10 taškų.

Antrosios šios serijos rungtynės bus žaidžiamos balandžio 2 dieną Latvijoje, o trečiosios, jei prireiks, - balandžio 4 dieną vėl Lietuvoje.

„Žalgiris“ atsirevanšavo „Rūdupiui“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai įrodė, kad pralaimėjimas Prienuose tebuvo atsitiktinumas. Antrosiose Baltijos krepšinio lygos (BBL) ketvirtfinalio serijos rungtynėse žalgiriečiai namuose atsirevanšavo „Rūdupiui“ rezultatu 85:67 (17:25, 22:5, 21:9, 24:28). Trečiasis serijos mačas bus žaidžiamas kovo 28 dieną, trečiadienį, „Žalgirio“ arenoje.

Rungtynių pradžioje po Pauliaus Jankūno ir Roberto Javtoko taškų rezultatas buvo lygus – 4:4. Mantas Kalnietis jį augino „Žalgirio“ naudai pataikydamas tiek iš vidutinio nuotolio, tiek iš trijų taškų zonos (9:4). Tuomet „Rūdupis“ įjungė savo toliašaudę artileriją ir po Artūro Milaknio, Arno Labucko bei Simo Buterlevičiaus tritaškių išsiveržė į priekį 13:12. Abiejų komandų krepšininkai gana anksti viršijo pražangų limitą, todėl dažnai stojo prie baudų metimo linijos. Nuo ten taiklus buvo Marko Popovičius, dvitaškį pridėjo P. Jankūnas, bet svečiai buvo dar aktyvesni. A. Labuckas dėjimu ir tritaškiu bei Povilas Butkevičius, pataisydamas netaiklų komandos draugo metimą, leido Prienų ekipai po pirmojo kėlinio turėti septynių taškų pranašumą – 25:18.

Per šešias pirmąsias antrojo kėlinio minutes abi komandos surinko vos po penkis taškus. „Žalgirio“ gretose pasižymėjo tritaškį įmetęs Dainius Šalenga ir kuriozišką metimą pataikęs DeJuanas Collinsas – 23:30. Tada kauniečiai įjungė dar aukštesnę pavarą gynyboje ir tai iškart davė vaisių. Sonny Weemsas pelnė keturis taškus, Tadas Klimavičius dėjimu pavertė M. Popovičiaus perdavimą, o pats Popas taikliai atakavo iš toli bei nuo baudų metimo linijos. Spurtą 17:0 tritaškiu vainikavo M. Kalniečio tritaškis iš kampo ir Mindaugo Kuzminsko dėjimas su antrojo kėlinio pabaigos sirena – 40:30.

Prasidėjus trečiajam kėliniui spurtas buvo pratęstas iki 22:0. Tai ryžtingu prasiveržimu ir tritaškiu kitoje atakoje padarė Vytenis Lipkevičius – 45:30. Keturis taškus iš eilės surinko A. Milaknis, bet žalgiriečius iš vėžių neišvedė net tai, kad teisėjai nesušvilpė baudos M. Kalniečiui metant iš toli bei jam iškart skyrė techninę pražangą - 45:36. Negana to, greitoje atakoje ne be varžovų „pagalbos“ susižeidė S. Weemsas. Tai įaudrino „Žalgirio“ areną ir pačius žalgiriečius. D. Šalenga pataikė iš toli, M. Popovičius iškišo idealų perdavimą P. Jankūnui, o pats įmetė tritaškį iš 8 metrų. Dar vieną spurtą 13:0 pratęsė įdėjęs M. Kuzminskas ir iš vidutinio nuotolio įmetęs D. Collinsas – 58:36. Besibaigiant trečiajam kėliniui T.Klimavičius buvo taiklus iš toli – 61:39.

M. Kuzminskas dominavo po krepšiu ketvirtojo kėlinio pradžioje. Po jo ir T. Klimavičiaus dėjimų „Žalgiris“ pirmavo 67:47. M.Kalnietis greitoje atakoje laisvam metimui išvedė Tomą Delininkaitį, o po to pats įmetė iš toli – 72:49. Puikų pasirodymą ir toliau tęsė M. Kuzminskas, pelnęs dar keturis taškus. Kiek vėliau žiūrovus ir komandos draugus dėjimu nustebino T. Delininkaitis, po to atlikęs gražų perdavimą V. Lipkevičiui. T. Delininkaitis ir toliau buvo sunkiai sustabdomas. Jo penki taškai buvo paskutiniai šiose rungtynėse – 85:67.

„Žalgiris“: Mantas Kalnietis 12 (6 rez. perd.), Mindaugas Kuzminskas 12, Marko Popovičius 11 taškų.

„Rūdupis“: Arnas Labuckas 17, Simas Buterlevičius 12, Artūras Milaknis 11 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją