Primename, kad M. Runkauskas traumą patyrė sausio 11 dieną Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Didžiosios taurės turnyro dvikovoje su „Šiauliais“.

Iš pradžių krepšininkui buvo diagnozuotas čiurnos raiščių dalinis plyšimas. Po reabilitacijos, negerėjant būklei, buvo atlikti išsamesni tyrimai Kauno klinikose. Iš čia atskriejo liūdnos žinios - M. Runkauskui diagnozuotas čiurnos kaulų lūžis.

„Krepšininkui koja sutvirtinta įtvaru-langete. Mėnesį Mariui teks vaikščioti su ramentais. Aišku tik tiek, kad šį sezoną žaisti nebegalės“, - teigė „Neptūno“ gydytojas Giedrius Sabaliauskas.

Pats M. Runkauskas neslėpė apmaudo dėl susiklosčiusios situacijos, tačiau pabrėžė, kad galėjo būti ir blogiau.

„Apmaudu, bet ką dabar jau padarysi. Yra kaip yra. Trečiadienis man buvo įtemptas, laukiau medikų verdikto. Buvo minčių, kad gali prireikti gultis ir ant operacinės stalo, tačiau vėliau paaiškėjo, jog papildomos operacijos nereikės. Gerai nors tiek. Liūdna, kad šis sezonas man jau palaidotas. Jei būčiau anksčiau išsiaiškinęs, kad lūžo kaulas, tuomet šiandien jau būčiau galėjęs bėgioti. Du mėnesius kentėjau skausmus ir nežinojau, kas man yra“, - situaciją komentavo M. Runkauskas.

2011-2012 metų sezone M. Runkauskas iki traumos Baltijos krepšinio lygos (BBL) pirmenybėse aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 22 min., per kurias pelnydavo po 16 taškų, atlikdavo po 2,6 rezultatyvaus perdavimo, po krepšiais sugriebdavo po 2,4 kamuolio.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate Marius buvo mažiau rezultatyvus: praleisdavo po 20 min., pelnydavo po 6,6 taško, atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus ir po krepšiais atkovodavo po 2 kamuolius.