Dauguma krepšinio specialistų neabejoja, kad finalo ketverte tikrai žais Jono Kazlausko treniruojama CSKA komanda, kuriai atstovauja Ramūnas Šiškauskas ir Darjušas Lavrinovičius, bei „Barcelona“ ekipa. Šie klubai Eurolygoje iškovojo po 15 pergalių ir patyrė tik po vieną pralaimėjimą. CSKA yra geriausiai puolanti komanda (vid. pelno po 86,2 taško), taikliausiai meta tritaškius (41,1 proc.), atlieka daugiausia rezultatyvių perdavimų (vid. po 19,9). „Barcelona“ geriausiai ginasi – į savo krepšį vidutiniškai praleidžia vos po 61,4 taško.

Ir CSKA, ir „Barcelona“ ekipos kausis su Eurolygos debiutantais – atitinkamai „Gescrap“ bei „Uniks“ krepšininkais. Demonstravę solidų žaidimą ir prasibrovę į ketvirtfinalį naujokai, apstulbino Europą. Tiesa, jiems Rusijos ir Katalonijos klubų barjeras tikriausiai bus per aukštas. „Barcelona“ ir „Uniks“ ekipos šį sezoną tarpusavyje jau žaidė pirmame etape. Abukart stipresnė buvo Barselonos ekipa – 93:65 ir 63:50.

Praėjusio sezono čempionai „Panathinaikos“ krepšininkai su Šarūnu Jasikevičiumi vadinami serijos su „Maccabi“ klubu favoritais, tačiau Izraelio klubas nusiteikęs pasigrumti dėl vietos tarp keturių pajėgiausiųjų. „Panathinaikos“ ir „Maccabi“ komandos „galynėjosi“ Eurolygos finale pernai. Beje, Atėnų ekipos įžaidėjas Š. Jasikevičius anksčiau vilkėjo Tel Avivo komandos aprangą ir su ja dukart tapo Eurolygos čempionu.

Bene didžiausia intriga laukiama „Montepaschi“ ir „Olympiakos“ akistatoje. Lietuvos krepšininkai atsidūrė skirtingose barikadų pusėse: Sienos ekipai atstovauja Kšyštofas Lavrinovičius, o Pirėjo komandos garbę gina Martynas Gecevičius.

Šie klubai ketvirtfinalyje santykius aiškinosi ir praėjusį sezoną. Tada triumfavo Italijos čempionai, nors namų aikštės persvarą turėjo „Olympiakos“ ekipa. Įdomu tai, kad pernai pirmose serijos rungtynėse Graikijos komanda varžovus tiesiog sutrypė 89:41, bet Simone Pianigiani auklėtiniai atsigavo po nokdauno ir šventė tris pergales iš eilės.

Transliacijų grafikas:

Kovo 20 d.

19.55 val. „Barcelona“ – „Uniks“ (tiesiogiai);
21.55 val. „Panathinaikos“ – „Maccabi“ (tiesiogiai).

Kovo 21 d.

18.10 val. CSKA – „Gescrap“ (tiesiogiai);
23.45 val. „Montepaschi“ – „Olympiacos“ (vaizdo įrašas).

Kovo 22 d.

20.55 val. „Panathinaikos“ – „Maccabi“ (tiesiogiai);
23.00 val. „Barcelona“ – „Uniks“ (vaizdo įrašas).

Kovo 23 d.

18.10 val. CSKA – „Gescrap“ (tiesiogiai);
21.40 val. „Montepaschi“ – „Olympiacos“ (tiesiogiai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją