Likus kiek daugiau nei mėnesiui iki turnyro Kauno „Žalgirio“ oficialioje interneto svetainėje jau prasidėjo komandų registracija.

Akivaizdžiai gausiausiu dalyvių skaičiumi Lietuvoje pasižymintis gatvės krepšinio turnyras jau atrado savo nuolatinę nišą. Balandžio 29-ą komandos varžysis šešiose amžiaus grupėse.

Šiais metais dar laisvesni apribojimai bus taikomi septintai – „Mišriai“ grupei. Šiame pogrupyje žaisiančių komandų sudėtyje ir aikštelėje turės būti bent viena moteris ar mergina. Kaip ir praėjusiais metais atskirą grupę suformuos žurnalistai, kurie žais kartu su „Žalgirio“ rėmėjų komandomis.

Šventinę „Žalgirio“ 3 prieš 3 turnyro dieną primins kiekvienam turnyro dalyviui suteikti dveji marškinėliai.

Kaip ir ankstesniuose „Žalgirio“ organizuotuose turnyruose, galios originalumo suteikianti „auksinė 10 sekundžių“ taisyklė. Pagal ją, per paskutines 10 rungtynių sekundžių pelnyti taškai turės didesnę vertę.

Turnyre apsilankysiantys Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ne tik pasveikins ir įteiks prizus nugalėtojų komandoms, bet ir dalyvaus konkursuose kartu su žiūrovais. Vietoje užsiregistravę dalyviai galės išbandyti sėkmę virtuoziškų metimų žaidime „Aplošk žalgirietį“ bei kitose rungtyse, o gerą atmosferą padės sukurti šmaikštūs vedėjai ir gatvės krepšinio muzikos ritmas.

Šių metų šventėje svečių ir dalyvių lauks dar viena staigmena. Pirmą kartą Lietuvoje bus surengtos parodomosios krepšinio ant batutų – Slambolo (ang. Slamball) varžybos. Galimybę dalyvauti jose turės ir turnyro žiūrovai.

Komandų registracija į „Žalgirio 3x3 gatvės krepšinio turnyrą“ vyks iki balandžio 19-os dienos. Rungtynių tvarkaraščiai bus paskelbti balandžio 27-ą d.