Naujasis įvairių sričių krepšinio specialistams skirtas internetinis leidinys „Basketball Research“ bus leidžiamas keturis kartus per metus, o straipsnius bei publikacijas jam rengs sporto mokslininkai.

„Šis žurnalas bus skirtas ne plačiajai visuomenei, o specialistams, tačiau įdomių publikacijų jiems suprantama kalba ras visi krepšinio gerbėjai. Labai norime, kad šis mokslinis leidinys taptų aukšto lygio, kaip ir kiti moksliniai žurnalai“, - sakė žurnalo leidėjų valdybos narys LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Žurnalo vyriausiuoju redaktoriumi paskirtas Vusterio universiteto profesorius Derekas M. Petersas, o leidėjų valdybą sudaro dar keliolika sporto mokslininkų bei profesorių iš JAV, Jungtinės Karalystės, Australijos, Slovėnijos, Kinijos bei kitų šalių aukštųjų mokyklų. Tarp jų yra ir Lietuvos kūno kultūros akademijos rektorius profesorius Albertas Skurvydas.

Už naujojo žurnalo „Basketball Research“ vystymą atsakingas M. Balčiūnas džiaugėsi, kad moksliniai projektai pasaulio krepšinyje užims svarbesnį vaidmenį, o tiriamieji mokslininkų darbai bei publikacijos pasitarnaus vystant krepšinį.