Į Vilnių „Azovmaš“ krepšininkai keliauja vedami naujo stratego iš Italijos Luca Bechi, kuris pakeitė laikinai klubui vadovavusį lietuvį Gintarą Krapiką. Savo ruožtu, pastarasis buvo užėmęs ankstesnėse dvikovose su „Lietuvos rytu“ Mariupolio komandai dirigavusio buvusio Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Aco Petrovičiaus vietą.

Permainos pastarosiomis savaitėmis supurtė ir „Azovmaš“ krepšininkų sudėtį. Trečią poziciją Ukrainos pirmenybėse šiuo metu užimančiame klube nebeliko aukštaūgių Ratko Vardos ir Hasano Rizvičiaus, puolėjo Ricky Minardo. Į jų vietą stojo legionieriai iš JAV Jerome'as Randle'as, Matthew Walshas, Othello Hunteris.

„Azovmaš“ dabar – iš esmės nauja komanda, ir sunku pasakyti, stipri ji ar silpna. Žinoma, jie norės įrodyti, kad turi parako, todėl laukiame sunkių rungtynių. Tačiau norime ir galime laimėti, tereikia tinkamai susikaupti“, – prieš rungtynes „Siemens arenoje“ kalbėjo „Lietuvos ryto“ kapitonas Steponas Babrauskas.

Tuo tarpu vilniečių vairininkas Aleksandras Džikičius neabejojo, kad pokyčiai Mariupolio atstovams išėjo į naudą.

„Susitiksime su absoliučiai nauja komanda. Naujas treneris, trys nauji krepšininkai – matysime, kaip šios permainos paveikė „Azovmaš“ žaidimą, tačiau jau dabar aišku, jog Mariupolio klubas išleido daugybę pinigų, kad sustiprintų ekipą. Turėsime žaisti labai gerai, kad įveiktume šiuos varžovus“, – perspėjo treneris iš Serbijos.

Primename, kad spalį Ukrainoje vykusioje pirmoje VTB Vieningos lygos dvikovoje „Azovmaš“ krepšininkai buvo pranašesni 83:73. Kur kas sėkmingiau „Lietuvos rytui“ susiklostė dvi tarpusavio akistatos pirmame Europos taurės varžybų etape: vilniečiai laimėjo abu mačus rezultatu 83:55 ir 74:67.

VTB Vieningos lygos B grupėje „Lietuvos rytas“ (8 pergalės/5 pralaimėjimai) žengia trečioje vietoje, o „Azovmaš“ klubas (7/6) rikiuojasi dviem laipteliais žemiau. Iki reguliaraus lygos sezono pabaigos abiems komandoms liko sužaisti po 3 mačus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją