36-erius metus iš eilės šeimų krepšinio turnyrą rengiantis K. Budrys tikisi, kad varžybose Kaune apsilankys ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis. Tiesa, pernai tokiose varžybose debiutavęs legendinis Lietuvos krepšininkas šį kartą aikštėje nesivaržys – krepšinį žaidžiantys jo sūnūs negali atvykti dėl mokslų Ispanijoje.

Tačiau dėl krepšininkų Lino Kleizos, Jono Valančiūno ir Kauno „Žalgirio“ įsteigtų prizų šeštadienį Ringaudų mokyklos krepšinio salėje kovos kauniečių Šliogerių, Pupių, Ambrazevičių bei klaipėdiečių Budrių šeimų komandos.

Beje, dalyviai varžysis ne tik dėl prizų ir P. Buzelio taurės, tačiau ir dėl kelialapio į finalo varžybas, kurios tradiciškai vasarą bus rengiamos Klaipėdoje.

Daugelis vyresnės kartos krepšinio aistruolių P. Buzelį puikiai prisimena ne tik kaip dešimt metų rungtyniavusį „Žalgirio“ kapitoną, dukart tapusį SSRS pirmenybių bronzos medalių laimėtoją, tačiau ir kaip vieną geriausių visų laikų televizijos komentatorių.

1978 m. Petras Buzelis buvo išrinktas geriausiu televizijos komentatoriumi Sovietų Sąjungoje ir pakviestas komentuoti krepšinį 1980 metų Maskvos olimpinėse žaidynėse. Deja, krepšinio salėje patyręs infarktą, P. Buzelis netikėtai paliko visus artimuosius ir draugus, taip ir nespėjęs įgyvendinti daugelio savo ateities planų.

Daugelis jaunesnės kartos televizijos sporto komentatorių ir žurnalistų P. Buzelį iki šiol vadina savo mokytoju ir vienu iškiliausių šios srities asmenybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją