Šįsyk vokietis neturėjo lygių ekspertų balsavime, o krepšinio mėgėjų apklausoje užėmė ketvirtą vietą, į priekį praleidęs Makedonijos rinktinei atstovaujantį amerikietį Bo McCalebbą, serbą Duško Savanovičių ir naudingiausiu praėjusiais metais Lietuvoje vykusio Europos čempionato žaidėju išrinktą ispaną Juaną Carlosą Navarro.

Lietuvos krepšininkai tarp dešimties „FIBA Europe“ apdovanojimui nominuotų žaidėjų nepateko.

D. Nowitzki pernai akinamai žibėjo NBA arenose ir buvo pripažintas geriausiu stipriausios pasaulio lygos finalo serijos žaidėju, užtemdžiusiu Majamio „Heat“ klubo žvaigždes. Nepaisant ilgo ir varginančio sezono už Atlanto, vokietis vasarą neatsisakė padėti savo šalies nacionalinei komandai Europos pirmenybėse. Vis dėlto Vokietijos rinktinei čempionatas Lietuvoje nebuvo sėkmingas – nepaisant vidutiniškai 19,5 taško per rungtynes rinkusio D. Nowitzki indėlio, jo tautiečiai nepateko į turnyro ketvirtfinalį ir tenkinosi galutine 9-a vieta.

Sprendimo dėl tolesnio žaidimo nacionalinėje komandoje dar nepaskelbęs D. Nowitzki rezultatyviausių visų laikų Europos čempionatų žaidėjų sąraše nusileidžia vieninteliam graikui Nikui Galiui.

„Dirkas yra ne tik fantastiškas sportininkas, bet ir nemažiau iškili asmenybė – nuoširdus, darbštus, ištikimas ir nuolankus. Mano nuomone, iš tokių žmonių gali mokytis viso pasaulio jaunimas“, – rinkimų rezultatus komentavo „FIBA Europe“ prezidentas Olafuras Rafnssonas.

Susumavus specialistų ir aistruolių balsus, po D. Nowitzki išsirikiavo J. C. Navarro, Europos čempionato ketvirtfinalyje Lietuvos rinktinę skandinęs Bo McCalebbas, ispanas Pau Gasolis ir rusas Andrejus Kirilenka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją