Visos trys šalys sekmadienį surengs savo paskutiniąsias prezentacijas ir pabandys užsitikrinti daugumos iš 25 komiteto narių paramą. Neatmetama galimybė, kad Taline bus patvirtinta ir 2009 metų čempionato surengimo vieta.

Lietuvos kandidatūrą konferencijoje pristatys olimpiniai čempionai Arvydas Sabonis ir Šarūnas Marčiulionis, Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės generalinio direktorius pavaduotojas Algirdas Raslanas, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas ir generalinis sekretorius Saulius Samulevičius, FIBA-Europa varžybų komisijos narys ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rėmimo fondo direktorius Algimantas Pavilonis, taip pat AB "Ogmios Astra" valdybos pirmininkas Darius Leščinskas ir žurnalistas Linas Kunigėlis.

Beje, Š.Marčiulionis yra komiteto narys ir turės balso teisę.

Šių metų rudenį visas tris pretenduojančias šalis aplankė speciali FIBA-Europa komisija, kuri Lietuvoje akcentavo, jog mūsų šaliai aktualiausias klausimas yra naujų arenų statyba. Tačiau kad tai yra realu, keli vykdomojo komiteto nariai įsitikino atvykdami į naujosios "Siemens" arenos atidarymą.

A.Pavilonio teigimu, Lietuva siūlys Europos čempionato finalinio etapo rungtynes surengti būtent "Siemens" arenoje, o grupės varžybas pretenduoja rengti Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Panevėžys ir Šiauliai, todėl šie miestai bus pristatyti kaip potencialūs varžybų organizatoriai.

Rengdamasi Lietuvos pristatymui Taline, Lietuvos krepšinio federacijos darbo grupė rengė susitikimus su kitų valstybių federacijų atstovais ir FIBA-Europa Vykdomojo komiteto nariais, visoms federacijoms išplatino reklaminį bukletą "Celebrating Basketball", kuris pristato Lietuvos galimybes rengti Europos čempionatą.

Pirmosios dvi konferencijos dienos bus skirtos įvairiems aktualiems FIBA-Europa klausimams - statuto, pasaulinės FIBA organizacijos ir kontinentų federacijų funkcijų tobulinimui.

Taip pat bus aptarinėjami klausimai susiję su FIBA-Europa vykdomomis varžybomis.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją