Po sunkios kelio traumos atsigavęs J. Mačiulis ketvirtadienį pelnė 16 taškų bei padėjo Kauno „Baltams“ BBL rungtynėse 89:78 nugalėti Talino „Kalev/Cramo“ ekipą.

„Pergalė, šaunu, viskas gerai. Kojos neskauda. Reiškia, viskas eina gera linkme. Kalbant apie šios dienos rungtynes tai tiesiog gavau kamuolį, buvai laisvas, pataikiau“, - po rungtynių sakė krepšininkas.

J. Mačiulis tikino, kad jau pirmose rungtynėse savęs netausojo.

„Žaidžiau visa jėga. Rytoj ryte pamatysime kaip sekėsi – ar koja ištins neištins, skaudės neskaudės. Kol kas viskas „ant šiltų“ atrodo gerai. Šiandien žaidžiau pilna jėga, be pasitaupymų – reikėjo pergalės. Viskas gerai, jaudulio nebuvo. Norėjau pažiūrėti, kaip sureaguos koja – atrodo, viskas gerai. Poryt laukia dar vienos rungtynės. Žiūrėsime, kaip seksis. Jaudulio nėra, skausmų nėra, komanda laimėjo – viskas gerai“, - teigė krepšininkas.

J. Mačiulis taip pat nesureiškimo krepšinio lygio, į kurį sugrįžo. Puolėjas įsitikinęs, kad netrukus pavyks pasiekti buvusią sportinę formą.

„Dabar man tai nesvarbu. Iš pradžių ir su dubleriais buvo nelengva. Nereikia iškart norėti grįžti į Eurolygą. Aišku, buvo toks planas, bet vėliau pagalvojau, kad geriau pasibandyti Kaune, kur yra visi mane prižiūrintys žmonės. O komandų lygis manau su laiku pakils ir pereisiu į kitą lygį“, - teigė J. Mačiulis.

Krepšininkas taip pat neslėpė, kad dabar jo pagrindinis tikslas – patekti į nacionalinę rinktinę bei dalyvauti Venesueloje vyksiančiame atrankiniame turnyre į Londono olimpines žaidynes.

„Dabar man svarbiausia pasiruošti vasarai. Tai mano tikslas. Noriu dar sudalyvauti bent jau atrankoje, jei paims treneris“, - sakė J. Mačiulis.

Ketvirtadienio „Baltų“ rungtynes stebėjo ir nacionalinės rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra. Treneris neslėpė, kad J. Mačiulis patenka į pirminį rinktinės kandidatų sąrašą, o puolėjo pirmąjį pasirodymą įvertino teigiamai.

„Pirmas įspūdis geras. Fiziškai man atrodo jis visai neblogai juda. Aišku, sunku spręsti pagal vienas rungtynes. Bet visai neblogai. Buvo tokių momentų, kai jis šiek tiek prisisaugo, bet tai yra natūralu. Per daug neforsuoja, bet mačiau, kad buvo susikaupęs, kaip ir visa komanda, davė tokį gerą impulsą ir pradžioje žaidė laba stipriai – neprametė nė vieno metimo. Aišku, kol kas tai nėra tas šimtaprocentinis Jonas, kokį mes matėme, bet kaip pirmam kartui – visai neblogai“, - teigė K. Kemzūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją