Tikisi akcija išplėsti po visą Lietuvą

Naująjį projektą „palaimino“ ir Bažnyčios vadovai, kurie taip prisidės prie kryžių atnaujinimo. Taip pat į projektą kol kas įsijungė Kauno rajono savivaldybė bei privatūs rėmėjai.

Iš šių keturių projekto dalyvių lėšų ir bus finansuojami darbai. Skaičiuojama, kad Kauno apylinkėse bus sutvarkyti šeši kryžiai, o miesteliuose, kuriuose stovi šie kryžiai, bus pastatyti ir krepšinio stovai.

LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas skaičiuoja, kad priklausomai nuo kryžių būklės, jų sutvarkymui bus skirta 3-13 tūkst. Lt.

„Mes jau senai diskutuojame, ką reiškia krepšinis Lietuvai. Krepšinis jau senai „išėjęs“ iš sporto sąvokos. Mūsų, kaip federacijos tikslas ir aiškus plėtros kelias yra vykdyti paralelinius projektus ir ne tik sportinius. Kaip krepšinis galėtų pasiekti naujas bendruomenes, sudominti žmones ne tik sportine prasme, bet ir kitom?

Sakoma, kad Lietuvoje yra dvi religijos – tradicinė ir krepšinis. Mes nusprendėme jas sujungti. Analizavome, kokia forma tai galėtume pasiekti. Pažiūrėjome, kad rajonuose, mažesniuose miesteliuose yra daug apleistų ar nerestauruotų kryžių. Tai yra vienos religijos simbolis. Taip pat pažiūrėjome, kad tuose miesteliuose ar kaimuose yra labai mažai gerų, kokybiškų krepšinio stovų. Tada padiskutavome, ar nereikėtų inicijuoti tokios akcijos, kad dvi religijos susivienijusios bendruomenei dovanoja savo simbolius“, - teigė M. Balčiūnas.

Neslepiama, kad iš pradžių naujasis projektas buvo sutiktas gana skeptiškai, o dabar planuojama, kad akcija gali pasklisti ir po visą Lietuvą.

„Iš pradžių projektas buvo labai atsargiai analizuojamas, bet pakalbėjome su vienais, su kitais socialiniais partneriais, su Bažnyčia, su privačiais verslininkais ir buvo momentinis sutikimas ir ryžomės tam. (...). Esu kalbėjęs su Molėtais, Biržais ir jie iškart nori pasijungti į šį projektą. Jei visa akcija pasiskleis taip, kaip planuojama, ji gali apimti visą Lietuvą “, - planavo M. Balčiūnas.

Planuojama, kad naujieji stovai miesteliuose bus pastatyti šalia mokyklų ar vietoje buvusių krepšinio stovų. Taip pat akcijos metu bus dalijami krepšinio kamuoliai, kita atributika.

Pamokos su krepšiniu

Taip pat LKF su Kauno rajono savivaldybe ketvirtadienį pristatė naują projektą, kurio metu mokyklose bus pristatomas krepšinis.

Populiariausia Lietuvos sporto šaka bus pristatoma ne tik kūno kultūros pamokose, bet ir kitais aspektais. LKF garbės prezidentas Vladas Garastas planuoja vaikams vesti istorijos pamokas, kurių metu būtų prisimintos svarbiausios Lietuvos krepšininkų pergalės.

Į naują projektą planuoja įsijungti ir Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra, Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo atstovai, žinomi Lietuvos krepšininkai.

Projektas po poros savaičių startuos Kauno rajono mokyklose, o vėliau persikels į kitus Lietuvos regionus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją