„Nacionalinės krepšinio federacijos savo veiklą turi vykdyti savarankiškai ir nepriklausomai, o FIBA turi kontroliuoti, kad nebūtų jokio pašalinio trečiųjų asmenų kišimosi į federacijos reikalus. FIBA statute kalbama apie bausmes, kurios gali būti taikomos pažeidus 9.7 punktą - tarp jų yra ir pašalinimas iš FIBA organizacijos, kas, be abejo, reikštų, ir rinktinių diskvalifikavimą iš tarptautinių varžybų“, - naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė RKF generalinė sekretorė Natalija Galkina.

FIBA laiško RKF sulaukė dėl to, kad VTB Vieningosios lygos prezidentas Sergejus Ivanovas, kuris yra ir Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo administracijos vadovas, 2012 metų sausį pareiškė, kad yra planuojama įkurti atvirą Rytų Europos krepšinio lygą, kuri pakeistų Rusijos čempionatą.

Primename, kad VTB Vieningosios lygos ir Rusijos pirmenybių sujungimui vadovaujantis Andrejus Vatutinas išreiškė viltį, kad šiame turnyre žais ir dvi pajėgiausios Lietuvos komandos - Kauno „Žalgiris“ bei Vilniaus „Lietuvos rytas“.

Rusijos vyrų rinktinė, kaip ir Lietuvos, liepos 2-8 dienomis dalyvaus olimpiniame krepšinio atrankos turnyre Karakase, Venesueloje. Rusai pateko į C grupę, kurioje kovos su Dominikos Respublikos ir Pietų Korėjos atstovais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją