"Pacers" žaidėjų Rono Artesto, Jermaine`o O`Nealo ir Stepheno Jacksono bei "Pistons" vidurio puolėjo Beno Wallace`o likimas paaiškės išnagrinėjus visą įvykį.

Iki penktadienio rungtynių Detroite pabaigos likus žaisti 46 sekundes kilo masinės muštynės aikštelėje ir tribūnose. Konfliktas prasidėjo po to, kai R.Artestas šiurkščiai sustabdė dėjimui į krepšį susiruošusį B.Wallace`ą.

"Pistons" ekipos vidurio puolėjas stipriai stumtelėjo varžovą ir tada stumdytis bei kumščiuotis į aikštę puolė beveik visi abejų komandų žaidėjai.

Viskas būtų taip ir pasibaigę, jei ne žiūrovų įsikišimas. Vienas iš "Pistons" sirgalių metė į R.Artestą plastikinį puodelį su gėrimu ir krepšininkas tuoj pat puolė į tribūnas gaudyti "užpuoliko". Paskui jį į tribūnas atbėgo ir S.Jacksonas, kuris tuoj pat pradėjo grumtis su vietiniais sirgaliais.

Kai žaidėjai jau buvo ištempti iš tribūnų, dar vienas "Pistons" marškinėlius vilkintis žiūrovas įžengė į aikštelę ir jį pamatęs R.Artestas įsiuto bei smogė į veidą. Netrukus tą patį pakartojo ir J.O`Nealas.

"Tokie veiksmai yra šokiruojantys, atstumiantys ir jokie pasiteisinimai negali būti sugalvoti", - pranešime visuomenei teigia NBA komisaras Davidas Sternas. - "Tai didelis visos NBA organizacijos pažeminimas".

NBA pavyzdžiai rodo, kad krepšininkai gali sulaukti ilgalaikių bausmių.

Paskutinį kartą NBA pirmenybėse žaidėjas žiūrovą buvo užpuolęs 1995 metais, kai tuometinis Hiustono "Rockets" krepšininkas Vernonas Maxwelas smogė Portlende varžybas stebėjusiam sirgaliui. R.Maxwelas po šio įvykio praleido 10 rungtynių ir sumokėjo 20 tūkst. JAV dolerių baudą.

Viena didžiausių bausmių už smurtą buvo skirta dabartiniam Minesotos "Timberwolves" klubo žaidėjui Latrellui Sprewellui. Už smūgį tuometiniam savo treneriui P.J.Carlesimo krepšininkas buvo priverstas praleisti 68 rungtynes.

1977 metais Los Andželo "Lakers" žaidėjas Kermitas Washingtonas sulaužė treneriui Rudy Tomjanovičiui žandikaulį ir už tai "ilsėjosi" 26 rungtynes.

Skandalingasis Dennis Rodmanas už spyrį televizijos operatoriui buvo diskvalifikuotas 11 rungtynių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją