Atėnų AEK, Graikija. Penktasis sezonas ULEB Eurolygoje.

2003-2004 metų sezone: 4 vieta Graikijos lygoje (18 pergalių - 17 pralaimėjimų), 6 vieta Eurolygos A grupėje (6-8).

2004-2005 metų sezone: 6 vieta Graikijos čempionate (2-2). 6 vieta Eurolygos B grupėje (0-1, nusileista „Barcelona“ – 57:69)

AEK su "Žalgiriu" neakivaizdžių sąskaitų turi iš praėjusio sezono. Tada reguliariojo sezono varžybose šie klubai savo grupėse užėmė šeštąsias vietas, tačiau dėl geresnio taškų santykio į "Top 16" varžybas pateko "Žalgiris", o graikai pasitraukė iš tolimesnių kovų.

Atėnų klubo vadovai prieš 2004-2005 metų sezoną išsaugojo pagrindinius krepšininkus - vieną geriausių praėjusio sezono Eurolygos kovotojų dėl atšokusių kamuolių Quadre Lollisą ir perspektyvų įžaidėją Nikosą Zisį.

Tarp penkių naujokų, tarpsezonį papildžiusių AEK, daugiausia laukiama iš 210 cm ūgio vidurio puolėjo Sandro Ničevičiaus. Pernai kartu su Le Mano (Prancūzija) komanda žaidęs ULEB taurės varžybose, jis buvo vienas geriausių lygos žaidėjų - vid. 13,3 taško, 7,9 atkovoto kamuolio ir 1,5 bloko per rungtynes. Tiesa, šio vakaro dvikovoje jis savo komandai tikriausiai negalės padėti, nes vis dar gydosi neseniai patirtą traumą.

"Šiuo metu nėra kam jo pakeisti, todėl mes turime leisti pasireikšti jaunimui", - sakė AEK treneris Fotis Katsikaris.

Pirmosiose Eurolygos rungtynėse šį darbą labai puikiai atliko 23 metų vidurio puolėjas Andreas Gliniadakis, per 18 minučių į "Barcelona" krepšį įmetęs 16 taškų.

Dėl traumų šįvakar AEK gretose taip pat nebus kapitono Niko Hatsio ir vidurio puolėjo Giannio Borousio. "Žalgirio" nuostoliai ne mažesni - rungtyniauti negali Arvydas Sabonis, Simonas Serapinas, Ainaras Bagatskis ir Darjušas Lavrinovičius.

"Žinau, kad "Žalgiris" rungtyniauja be keturių pagrindinių žaidėjų, - kalbėjo F.Katsirakis. - Tai nepaprastai sunki situacija bet kuriam treneriui. Be to, jie pralaimėjo dvejas rungtynes iš eilės - "Maccabi" ir "Lietuvos rytui". Tačiau jų komandoje yra ne vienas patyręs žaidėjas ir du puikūs amerikiečiai".

Kauno "Žalgiris", Lietuva. Penktasis sezonas ULEB Eurolygoje.

2003-2004 metų sezone: Lietuvos čempionas (44-1), 6 vieta Eurolygos B grupėje (6-8), 3 vieta G grupėje (3-3).

2004-2005 metų sezone: 2 vieta Lietuvos čempionate (6-2). 8 vieta Eurolygos B grupėje (0-1, nusileista "Maccabi" 75:102)

Kauniečiai į Atėnus išvyko nusiteikę kovingai. Nors savaitgalį Vilniuje patirta nesėkmė nuotaikos nepakėlė, tačiau "Žalgirio" treneriai ir žaidėjai į Atėnus išvyko tik vieno - pergalės.

"Pasikartosiu dar sykį - į Atėnus skrendame tik laimėti, - prieš trečiadienio dvikovą kalbėjo "Žalgirio" įžaidėjas Vidas Ginevičius. - Be abejo, namų pranašumas bus svarbus AEK komandai, tačiau jų žaidimas dar neveikia kaip šveicariškas laikrodis".

Abejose pralaimėtose rungtynėse - ir prieš "Maccabi", ir prieš "Lietuvos rytą", - kauniečiai palūžo ketvirtajame kėlinyje, kai daugiau rungtyniavusiems žaidėjams ėmė stigti jėgų.

"Mums trūksta didesnio atsarginių krepšininkų indėlio", - pagrindinę komandos problemą įvardijo V.Ginevičius.

"Žalgirio" treneris Antanas Sireika, studijavęs pirmąsias AEK Eurolygos rungtynes su "Barcelona", prisipažino, kad apie varžovus susidarė dvejopą nuomonę.

"Pirmoje rungtynių pusėje AEK krepšininkai atrodė sutrikę, tačiau antrąją žaidė tikrai puikiai. Jie turi daug talentingų žaidėjų, kuriuos į priekį veda tokie patyrę krepšininkai kaip Q.Lollisas ir Toby Bailey. Todėl šio vakaro varžybos bus sunkios", - kalbėjo A.Sireika.

"Tačiau aikštelėje kaunasi ne pavardės, o žaidėjai", reziumavo kauniečių strategas.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją