Mačo pradžia buvo itin rezultatyvi. „Žalgirio“ gretose pasižymėjo Robertas Javtokas, Paulius Jankūnas ir Mantas Kalnietis, tačiau Michalas Ignierski surinko 7 taškus ir išvedė savo komandą į priekį 10:6. Nepaisant Sonny Weemso dvitaškio ir gražios R.Javtoko bei P.Jankūno atakos, M.Ignierski dar kartą pataikė iš toli ir šeimininkai padidino persvarą iki 18:10.

Tada R.Javtokas dukart įveikė varžovus žaisdamas nugara, bet „Nizhny Novgorod“ krepšininkai įmetė savo ketvirtąjį tritaškį ir atsiplėšė 23:14. Tai žalgiriečių neišmušė iš vėžių ir paskutines 2 pirmojo kėlinio minutes jie sužaidė lyg iš natų. Dainius Šalenga užbaigė reidą su pražanga ir nors prametė baudą, atkovojo kamuolį , o Marko Popovičius iš karto varžovus nubaudė iš toli. Milovanui Rakovičiui pridėjus 5 taškus iš eilės „Žalgiris“ persvėrė rezultatą savo naudai 24:23.

Prasidėjus antrajam kėliniui kauniečiai pratęsė spurtą iki 18:2, kai baudas sumetė M.Rakovičius ir po tritaškį įsmeigė M.Popovičius ir Tadas Klimavičius (32:25). Tuomet savo toliašaudę artileriją šeimininkai atvėrė dar kartą, pataikę dar tris tritaškius jie pelnė 11 taškų be atsako ir vėl išsiveržė į priekį 36:32.

Žalgiriečiai įmetė 5 baudas, bet „Nizhny Novgorod“ tiesiog neįtikėtinai atakavo iš toli. Po devintojo komandos tritaškio pirmoje mačo pusėje ir dvidešimtojo M.Ignierski taško rusai pirmavo 48:37. Antrąjį kėlinį dviem tritaškiais baigė DeJuanas Collinsas ir M.Popovičius, buvęs taiklus aidint sirenai – 43:50.

Po didžiosios pertraukos žalgiriečiai demonstravo geresnį susikaupimą ginantis. Tuo tarpu puolime iš pradžių varžovą įveikė R.Javtokas, o tada savo ketvirtąjį tritaškį įmetė M.Popovičius (48:52). „Nizhny Novgorod“ surinko 4 taškus, bet vėl nenustabdė M.Popovičiaus, kurio 5 taškai pradėjo dar vieną „Žalgirio“ spurtą. P.Jankūnas irgi įmetė penkis, o M.Rakovičius dvitaškiu persvėrė rezultatą svečių naudai 60:59.

Visgi, paskutinė trečiojo kėlinio kauniečiams susiklostė nesėkmingai: Tomas Delininkaitis prametė iš po krepšio ir tai leido šeimininkams surengti greitą antpuolį bei, pataikius 11-ąjį tritaškį, pirmauti 65:60.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje teisėjai užfiksavo D.Collinso žingsnius, pražangą M.Popovičiui ir dar šiam skyrė techninę pražangą. Žalgiriečiai stengėsi nepasiduoti šiems pašaliniams veiksniams ir po D.Šalengos, M.Kalniečio ir P.Jankūno dvitaškių priartėjo 68:72.

Tada sekė dar keli abejotini švilpukai bei eilinis „Nizhny Novgorod“ tritaškis, suteikęs rusams 9 taškų pranašumą – 78:69. M.Rakovičius iš po krepšio ir M.Kalnietis tritaškiu grąžino intrigą – 74:78. D.Šalenga galėjo per pusę nukirpti skirtumą, bet prametė abi baudas. Tą jis padarė po minutės, kai įmetė su pražanga (77:80), tačiau paskutinės sekundės „Žalgiriui“ buvo nesėkmingos. Klaidos ir netaiklūs metimai leido „Nizhny Novgorod“ ekipai džiaugtis pergale 85:79.

„Žalgiris“: M.Popovičius 17 (5/9 trit.), P.Jankūnas 15 (6 atk .kam.), M.Rakovičius 10, R.Javtokas 9, M.Kalnietis 9, D.Šalenga 7, D.Collinsas 5, T.Klimavičius 3, S.Weemsas 2, T.Delininkaitis 2.

„Nizhny Novgorod“: M.Ignierski 27 (4/4 trit.), A.Yakovenko 22 (3/4 trit., 7 atk. kam.), E.Bremeris 9 (5 rez. perd.).