Po Rimos Valentienės tritaškio pirmojo kėlinuko viduryje „VIČI-Aistės“ persvėrė rezultatą – 7:6. UMMC komanda stengėsi išnaudoti galingą savo priekinę liniją ir negailėjo perdavimų Jelenai Leučankai bei Candace Parker, tačiau šių metimai nebuvo tikslūs. Jekaterinburgo ekipa spurtavo, be atsako pelnydama 6 taškus, taičiau Vaida Sipavičiūtė sėkmingai užbaigė dvi atakas iš eilės (11:14). Ketvirčio pabaigoje kaunietės prarado du kamuolius iš eilės. UMMC šias „VIČI-Aisčių“ dovanas išnaudojo, susikraudama 7 taškų pranašumą.

Antrojo kėlinuko trečią minutę po Deannos Nolan prasiveržimo UMMC persvara tapo dviženkle - 13:24. Mantas Šernius buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės, kai viešnios surengė dvi greitas atakas iš eilės. Tačiau ji situacijos aikštelėje nepakeitė, Rusijos klubas toliau tolo. C. Parker užbaigus dar vieną greitą ataką UMMC pirmavo 37:18.

Po sėkmingos „VIČI-Aisčių“ atkarpos, per kurią Vita Kuktienė pelnė 5 taškus iš eilės, minutės petraukėlės paprašė Algirdas Paulauskas. Courtnay Pilypaitis galėjo dar labiau sumažinti atsilikimą, tačiau po savo netaiklaus metimo atkovojusi kamuolį, puolėja prametė iš dėkingos padėties. Komandos ilsėtis išėjo UMMC pirmaujant 17 taškų pranašumu – 43:26.

Trečiąjį ketvirtį „VIČI-Aistės“ pradėjo taikliu Rimos Valentienės tolimu metimu, bet po trijų iš eilės kauniečių klaidų Jekaterinburgo ekipa dar kartą spurtavo ir susikrovė 20 taškų persvarą - 49:29. Viešnioms atsipalaidavus gynyboje, aikštelės šeimininkės ėmė lengviau rinkti taškus, tačiau po savo krepšiu ir toliau nepavyko stabdyti C. Parker. Kėlinuko pabaigoje UMMC spurtavo. Sue Bird pataikė vienintelį rungtynėse savo metimą, po kurio „VIČI-Aisčių“ taškų deficitas padidėjo iki 26 taškų – 44:70.

Nors Amanda Kemežys sėkmingai pradėjo paskutinį ketvirtį, pelnydama 4 taškus iš eilės, UMMC komandai atstatyti turėtą pranašumą užteko pusės minutės. Rungtynių pabaigoje po krepšiais dominavusios viešnios dar padidino persvarą.

„VIČI-Aistėms“ V. Kuktienė pelnė 11, A. Kemežys (8 atk. kamuoliai) – 10, M. Kvederavičiūtė, T. Likhtarovič, C. Pilypaitis ir V. Sipavičiūtė – po 6 taškus.

UMMC gretose išsiskyrė 23 taškus pelniusi ir 10 kamuolių atkovojusi C. Parker bei 16 taškų surinkusi ir 6 rezultatyvius perdavimus atlikusi D. Nolan.

Turnyro lentelė:

1.Jekaterinburgo UMMC (Rusija)1183835:69019
2.Valensijos "Ros Casares" (Ispanija)1082761:59118
3.Stambulo "Galatasaray" (Turkija)1082779:71318
4.Prahos ZVVZ USK (Čekija)1064722:69616
5.Buržo "Basket" (Prancūzija)1055671:68115
6.Kauno "VIČI-Aistės"1129713:89013
7.Gdynės "Lotos" (Lenkija)1028718:80012
8.Dėro "Seat Unisze" (Vengrija)1028677:81512

Komentarai:

UMMC klubo vyr. treneris A. Paulauskas:

„Mes tikrai žinojome, kad „VIČI-Aisčių“ komanda yra čia ne vieną suvenyrą surinkusios, todėl mes irgi nenorėjome, kad mus ištiktų tokia dalia. Ruošėmės šioms rungtynėms labai rimtai. Aišku, mums trūko ir MarijosStepanovos, ir Sandros Linkevičienės. M. Stepanova negalėjo žaisti dėl traumos, O S. Linkevičienė, kaip patriotė, nenorėjo žaisti prieš savo buvusią komandą – čia sveikintinas dalykas. Turėjome verstis praktiškai 8 žaidėjomis.

Merginos rungtynėms nusiteikė gerai, bet jos buvo tokios kietos, sunkios. Tiek iš vienos, tiek iš kitos pusės buvo kieta gynyba. Šiandien UMMC tikrai yra stipresnė komanda. Nėra, ko slėpti, tą visi žino ir kažkokių žygdarbių, įveikdama „VIČI-Aistes“, neatliko. „VIČI-Aistės“ kovėsi iš širdies. Neturiu su kuo sveikinti, bet jei būčiau jų treneris, priekaištų neturėčiau“.

„VIČI-Aisčių vyr. treneris M. Šernius:

„Žaidėjos atvyko tikrai galingos. Kaip treneris galiu pasakyti, kad jaučiasi kitas lygis situacijų skaityme ir situacijų vertinime tiek puolime, tiek gynyboje. Jos - patyrusios, jos tas situacijas yra žaidusios tikrai aukštame lygyje, gerame greityje. Jaučiasi, kad mums dar trūksta dvejų-trejų metų iki jų. Kad bent kažką panašaus galėtume padaryti. Tikrai pajutau, kad susikovėme su rimtu varžovu ir jų žaidėjos tiek gynyboje, tiek puolime, pripažinkime, yra pranašesnės.

Mes vis dar tikime stebuklais ir tai ne kartą parodėme. Aš komandai sakiau, kad man nesvarbu rezultatas, man svarbus atlikimas, kokybė tiek puolime, tiek gynyboje. Todėl šiose rungtynėse, ypač antroje jų dalyje, leidau žaisti jaunesnėms krepšininkėms, kad jos patirtų, kas tai yra, nes ateityje joms to reikės. Šiandien pamačiau, kas vertas žaisti daugiau minučių, kas - mažiau. Į tai bus tikrai atsižvelgta. Mūsų tikslas Eurolygoje yra nugalėti kiekvienose rungtynėse. Pergalės, žaidimo kokybė ir patirtis”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją