Antradienį ieškovai patikslino ieškinį, atsakovu įvardindami ne tik bendrovę "A.Sabonio "Žalgirio" krepšinio centras", bet ir viešąją įstaigą "Kauno "Žalgirio" rėmėjas".

"Akivaizdu, kad jie visą laiką veikė bendrai, tačiau tyčia ar netyčia klaidino profesionalius žaidėjus. Patikslintame ieškinyje reikalaujame atlyginimo iš abiejų įstaigų", - teismui kalbėjo A.Jurkūnui atstovaujantis A.Dziegoraičio advokato kontoros advokato padėjėjas Linas Jakas.

Ieškovų pageidavimu, į teismą liudyti bus iškviestas buvęs žalgirietis Kęstutis Marčiulionis. Pasak L.Jako, jis paliudys A.Jurkūno ir klubo pasirašytos sutarties nutraukimo aplinkybes, nes jis esą betarpiškai dalyvavo tame procese. Atsakovų prašymu teisme turės liudyti ir buvęs bendrovės "A.Sabonio "Žalgirio" krepšinio centras" valdybos pirmininkas Mindaugas Plūkas. M.Plūkas, kaip teigiama, informavo A.Jurkūną apie tai, kad jis yra atleidžiamas.

Beje, dėl byloje aptarinėjamų finansinių klausimų abi pusės pageidavo teismo paskelbti teismo posėdį uždaru, tačiau teisėjas Ramūnas Mitkus prašymą atmetė, neišgirdęs pagrįstų motyvų.

Teismas iš dalies patenkino atsakovų prašymą dėl galimų nuostolių kompensavimo, kuriuos bendrovė "A.Sabonio "Žalgirio" krepšinio centras" gali patirti dėl laikinų apsaugos priemonių taikymo. Mat ieškovams paprašius, buvo areštuoti devyni maždaug penkerių metų senumo klubo automobiliai, kurių bendra vertė atitinka A.Jurkūno ieškinio dydį.

"A.Sabonio "Žalgirio" krepšinio centrui" atstovaujantis advokatas Gintaras Černiauskas tvirtino, kad jau dabar bendrovė patiria nuostolius dėl areštuotų automobilių. Pasak G.Černiausko, klubas jau turėjo minėtų automobilių pirkėją, automobilių vertė kasdien mažėja. Todėl atsakovai prašė teismo, kad ieškovas A.Jurkūnas pervestų į Kauno apygardos teismo sąskaitą 100 tūkst. litų piniginį užstatą atsakovo galimų nuostolių padengimui.

Parengiamajame teismo posėdyje pirmą kartą dalyvavęs ir pats A.Jurkūnas teigė neturįs tokios sumos. Sportininkas sakė, jog nuo šių metų balandžio neturįs darbo ir negaunąs jokių pajamų. Krepšininkas taip pat tvirtino neturįs jokio turto. Atsakovams pasiteiravus apie Amerikoje įregistruotą santuoką, A.Jurkūnas informavo, kad šiuo metu vyksta skyrybų procesas.

Teismas įpareigojo A.Jurkūną per 10 dienų nuo nutarties įsigaliojimo sumokėti 38 tūkst. litų užstatą, priešingu atveju areštas minėtam "A.Sabonio "Žalgirio" krepšinio centro" turtui bus panaikintas.

Pasak A.Jurkūno gynėjo, krepšininkas buvo pasirašęs sporto veiklos sutartį, tinkamai vykdė savo įsipareigojimus, jam buvo mokamas atlyginimas. Bet, nepasibaigus sutarties terminui, 2001 metų lapkričio 10 dieną ji buvo vienašališkai nutraukta, A.Jurkūnui nebuvo sumokėta per 750 tūkst. litų uždarbis.

Savo ruožtu "Žalgirio" klubo atstovai Eltai anksčiau tvirtino, jog A.Jurkūnas pats vienašališkai nutraukė kontraktą, o jame numatyta, kad tokiu atveju krepšininkas turi sumokėti klubui 30 tūkst. JAV dolerių. Skaičiuojant tuometiniu kursu, tai sudaro 120 tūkst. litų. Taigi atsakovai yra pateikę A.Jurkūnui 120 tūkst. litų priešieškinį.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją