Trečiadienį namuose žaisiančio „Lietuvos ryto“ laukia itin sudėtinga misija: pamėginti atsirevanšuoti CSKA už pralaimėjimą VTB Vieningosios lygos rungtynėse Maskvoje gruodį 75:89.

„Nemanau, kad CSKA turi silpnų vietų: bent kol kas jų dar niekas neatrado. Ko gero, jie nebus ir atsipalaidavę, todėl mūsų laukia išties sunkios rungtynės – dar sunkesnės nei mačas su „Žalgiriu“. Kita vertus, gerai, kai po pralaimėjimo turi progą reabilituotis“, - svarstė Lietuvos vicečempionų kapitonas Steponas Babrauskas.

„Žaisime su akivaizdžiai geriausia komanda Europoje. Nežinau, ar CSKA laimės Eurolygą, nes viską pakeisti gali ir viena trauma. Tačiau šiuo metu maskviečiai lenkia ir „Barcelona“, ir Atėnų „Panathinaikos“, ir visus kitus. Teigiamas dalykas yra tai, kad, susitinkant su tokiu varžovu, žaidėjų neslegia absoliučiai joks spaudimas“, - būsimus konkurentus liaupsino A. Džikičius.

- CSKA turi neįtikėtinai ilgą atsarginių suolą, o šeštadienio rungtynėse būtent šiuo pranašumu pasinaudojo ir „Žalgiris“. Kaip spręsite šią problemą? - po vakarinės pirmadienio treniruotės paklausėme „Lietuvos ryto“ vyriausiojo trenerio

- Nežinau, ar šeštadienį mūsų rotacija buvo per maža. Aš esu dešimties krepšininkų rotacijos šalininkas – tvirtai tikiu, kad tai yra optimaliausias variantas, ir mano žaidėjai galvoja taip pat.

Tiesiog rungtynėse su „Žalgiriu“ pernelyg daug krepšininkų prisirinko pražangų ir privertė mane griebtis sprendimų, kurie, atvirai kalbant, nepatiko man pačiam. Tyrese‘ui Rice‘ui teko praleisti daugiau minučių aikštėje nei planuota, Renaldui Seibučiui – taip pat. Vis dėlto esu patenkintas tuo, kaip žaidėme pirmus tris kėlinius. Be to, pernelyg nesureikšminčiau to mačo – jų dar bus nemažai. Taigi, atsipalaiduokite, vaikinai.

- Kuomet Maskvoje kovėtės su CSKA, rezultatas po trijų kėlinių taip pat buvo apylygis...

- Taip, būtent. Bet tada mums visavertiškai padėti negalėjo Lawrence‘as Robertsas, kai kurie kiti žaidėjai. Nepaisant to, rungtyniavome gana neblogai, kol neišseko jėgos. Tiesa, tada ir CSKA stovykloje buvo nuostolių: nežaidė nei Ramūnas Šiškauskas, nei Darjušas Lavrinovičius, nei Andrejus Kirilenka. Tačiau CSKA atsarginių suolas yra stipriausias Europoje.

- Žinote būdų, kaip priversti „Lietuvos ryto“ priekinę liniją žaisti efektyviau nei mače su „Žalgiriu“?

- Patikėkite, nesu patenkintas tuo, kaip mūsų aukštaūgiai pasirodė šeštadienį. Tačiau žiūrint vaizdo įrašą labiausiai pikta darėsi dėl to, kokių metimų jie nepataikė. Neturiu paaiškinimo, kodėl laisvi žaidėjai nepataiko iš po krepšio. Galiu tik palaikyti juos, patarti, bet už juos į krepšį neįmesiu.

- Ar J. Valančiūnas galės žaisti prieš CSKA?

- Net neįsivaizduoju. Negalvokite, kad ieškau pasiteisinimų. Tiesiog jau beveik mėnesį jis tai gali žaisti, tai nebe. Dvi dienas jis sveikas, o po to vėl serga, tai bando treniruotis, tai vėl patenka gydytojų globon. Dėl to užburto rato Jonas pateko į pačią sunkiausią situaciją, kokia tik gali būti. Žinau, kad jis yra kovotojas, degantis noru žaisti, o sunkus nuolatinis darbas jo karjerai yra tiesiog gyvybiškai svarbus. Bet dabar Jonas juo užsiimti negali, ir nieko čia nepakeisi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją