Kaip BNS sakė Kauno meras Arvydas Garbaravičius, šiame mieste jau atnaujintos kelios krepšinio aikštelės. Planuojama, kad šie darbai bus tęsiami ir artimiausiu metu ketinama atnaujinti ar įrengti 115 tokių aikštelių.

"Mikrorajonuose statant daugiabučius buvo numatytos ir vietos krepšinio aikštelėms, tačiau dabar beveik visos jos yra apleistos. Manome, kad mums, kaip krepšinio sostinei, būtina jas visas atnaujinti", - kalbėjo A.Garbaravičius.

Pasak Klaipėdos mero Rimanto Taraškevičiaus, uostamiestyje neseniai atnaujintos keturios krepšinio aikštelės, kurios pavadintos Europos čempionų krepšininkų Eurelijaus Žukausko, Sauliaus Štombergo, Arvydo Macijausko ir olimpinio čempiono Modesto Paulausko vardais.

Vilniaus meras Artūras Zuokas ir Panevėžio vadovas Vitas Matuzas įsitikinę, kad gatvėse žaidžiamas krepšinis yra gera jaunimo užimtumo forma bei žalingų įpročių ir nusikalstamumo prevencija.

Kauno savivaldybės duomenimis, vienos krepšinio aikštelės įrengimas kainuoja iki 20 tūkst. litų.

Kaip pranešė bendrovė "Viešųjų ryšių partneriai", šiuo metu keturiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose, savivaldybių skaičiavimais, yra beveik pusė tūkstančio krepšinio aikštelių, iš jų 206 Vilniuje, 121 - Kaune, 115 - Klaipėdoje ir 48 - Panevėžyje. Dalis jų yra apleistos, todėl jas reikia atnaujinti.

Keturių didžiųjų miestų vadovai tikisi, kad idėją atnaujinti krepšinio aikšteles parems ne tik Kauno bendrovė "Audimas", kuri jau kelerius metus organizuoja gatvės krepšinio turnyrus "Orange Virus", bet ir kiti verslininkai.

Viešųjų ryšių bendrovės teigimu, 2001-2004 metais turnyre "Orange Virus" iš viso dalyvavo daugiau kaip pustrečio tūkstančio komandų su beveik 9 tūkstančiais žaidėjų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją