LMKL oficialioje interneto svetainėje www.lmkl.lt pateikiamos konkursui atrinktos krepšininkių nuotraukos. Už labiausiai patikusias balsuos svetainės lankytojai.

Fotosesijoje dalyvavo visos 8-ios LMKL komandos. Krepšininkes šiai atsakingai ir daugeliui dar neįprastai misijai ruošė Kauno kolegijos Sveikatos priežiūros fakulteto visažistės, vadovaujamos dėstytojos visažistės-stilistės Aušros Malakauskienės bei katedros vedėjos Žanetos Mickienės.

Žaidėjas fotografavo žinomi ir patyrę fotografai - Robertas Dačkus, Tomas Tumalovičius ir Gintaras Šiuparys. Fotosesijos vyko pačiose įvairiausiose šalies vietose: Kauno „Akropolyje“, Vilniaus „Iki“ parduotuvėje, Utenos rajono savivaldybėje, Visuomenės harmonizavimo centre, Marijampolės rezidencijoje „Grįžulo ratai“, Šiaulių universiteto bibliotekoje, Klaipėdos Jūrų muziejuje, „Autovici“ salone Kaune.

Balsavimas už labiausiai patikusias krepšininkes vyks iki sausio pabaigos. „Mis Krepšinis“ bus paskelbta „Žvaigždžių dienos“ šventėje.

Iki šiol LMKL dukart organizavo gražiausios krepšininkės rinkimus. 2009-2010 m. sezone laureate tapo tuo metu Klaipėdos „Lemminkainen“ žaidusi Lina Pikčiutė, o praėjusį sezoną krepšinio mėgėjai balsavo už Eivilę Steikūnaitę, atstovavusią Kauno „Laisvei“.

Šiemet LMKL pakeitė projekto pavadinimą. Nutarta rinkti „Mis Krepšinis“, nes tai - platesnė sąvoka nei gražuolės rinkimai. Tikimasi, kad krepšinio mėgėjai vertins ne tik žaidėjų išorinį grožį, bet ir kitas savybes, kurias stengėsi atskleisti ir perteikti savo kūriniuose fotografai.

Šį konkursą rengiančios Lietuvos moterų krepšinio lygos tikslas – suteikti čempionatui šiltesnių spalvų, paįvairinti pačių krepšininkių kasdienybę ir, svarbiausia, suteikti kuo daugiau gražių akimirkų krepšinio mėgėjams. Juk grožis, kaip yra pasakęs prūsų filosofas Immanuelis Kantas, tai moralinio gėrio simbolis.