“Žalgiris” ir “Lietuvos rytas” tarpusavyje kovos pirmojo rato pabaigtuvėse Vilniuje lapkričio 6 dieną.

“Žalgirį” papildė jaunimas

“Žalgiris” LKL čempionate startuos nespėjęs visiškai sukomplektuoti komandos. Labiausiai jai trūksta įžaidėjo, kurio paieškos užtruko neplanuotai ilgai. Dėl to “Žalgirio” vadovai nutarė į komandos paraišką įtraukti dublerių ekipos įžaidėją 20-metį 179 cm ūgio Gediminą Navicką.

Čempionato išvakarėse įregistruotas ir perspektyvus 17-metis 206 cm ūgio Vilmantas Dilys, net nespėjęs parungtyniauti “Žalgirio” dublerių komandoje - jis iki šiol žaidė A.Sabonio mokyklos komandoje.

Su “Žalgiriu” treniruojasi ir 18-metis 219 cm ūgio Martynas Andriuškevičius.

Iš pagrindinės sudėties žaidėjų yra septyni krepšininkai - Tanoka Berdas, Ainaras Bagatskis, Mindaugas Timinskas, Vidas Ginevičius, Artūras Javtokas, Paulius Jankūnas ir Simonas Serapinas. Dainius Šalenga ir Darjušas Lavrinovičius gydosi traumas ir šį mėnesį komandai dar negalės padėti.

Arvydas Sabonis kol kas su komanda nesitreniruoja - jis darbuojasi individualiai.

Treniruojasi 10 žaidėjų

“Žalgirio” vyriausiasis treneris Antanas Sireika pripažino, jog nemaloniai jaučiasi pradėdamas sezoną su nebaigta komplektuoti komanda.

“Negerai ir tai, kad sveikų žaidėjų, įskaitant jaunimą, turime tik dešimt. Dar viena trauma, ir nebegalėsime treniruotėse žaisti dviem penketais. Tačiau pakeisti nieko negalime, ką turime, su tuo dirbame”, - sakė A.Sireika.

Pasak trenerio, su jaunimu tam tikra prasme yra lengviau dirbti, nors iš kitos pusės - sunkiau: “Su pradedančiais žaidėjais dar nereikia aukštosios matematikos - jiems reikia aiškinti daug paprastesnius dalykus. Jie atidžiai klauso, stengiasi. Su kitais krepšininkais jau vyksta aukštesnio lygio darbas. Treniruotėse, kai dirba skirtingo meistriškumo žaidėjai, nėra lengva, tačiau mūsų, trenerių, darbas ir yra, kad visi rastų bendrą kalbą ir sugebėtų duoti komandai kuo daugiau naudos”.

Žiūrovus vaišins gira

Iš ryškių praėjusio sezono atsarginių žaidėjų vietą starto penkete be konkurencijos gavo Vidas Ginevičius.

Tačiau ir kitų iš praėjusio sezono likusių žalgiriečių, kurių yra tik septyni, LKL čempionate laukia nemažas krūvis.

Kokie yra A.Sabonio planai, kada jis įsitrauks į komandos treniruotes, A.Sireika nežino. Aišku tik tai, kad šį sezoną A.Sabonis daugiau dėmesio skirs Eurolygai, o ne LKL čempionatui.

Šiaulietis A.Sireika šį sezoną “Žalgiryje” nesijaus vienišas - komandos rėmėja tapo Šiaulių alaus darykla “Gubernija”.

“Kažkas jau pajuokavo, kad nuo šiol bus ne Kauno, o Šiaulių “Žalgiris”, - juokėsi A.Sireika. - Nors dirbdamas “Šiaulių” komandoje taip pat juokais buvau vadinamas “Gubernijos” veidu, “Žalgirio” ir šios bendrovės deryboms dėl rėmimo neturėjau jokios įtakos”.

“Žalgirio” ir “Gubernijos” sutartis bus pasirašyta šiandien Sporto halėje po mačo su “Alita”. Ta proga “Gubernija” žada nemokamai žiūrovus vaišinti savo gira.