Naujosios lygos varžybos startuos 2005 metų sausio mėnesį, o čempionai paaiškės balandį. Varžybos vyks dviejuose divizionuose. Pirmajame rungtyniaus 10 komandų - 5 Lietuvos, 3 Latvijos ir 2 Estijos, o antrajame žais 14 ekipų - 4 Lietuvos ir po 5 latvių bei estų.

Abiejų divizionų varžybos baigsis finalų ketvertais. Jau žinoma, kad pirmojo diviziono finalo ketverto turnyras vyks naujojoje Vilniaus "Siemens" arenoje, o jo dalyviai pasidalys 250 tūkst. litų vertės prizinį fondą.

Apie BBL įkūrimą buvo paskelbta vienu metu trijų Baltijos šalių sostinėse vykusiose vaizdo konferencijose, dalyvaujant krepšinio lygų ir bankų prezidentams. Pirmajame sezone BBL varžybos bus koordinuojamos iš Rygos, o visus klausimus spręs trijų lygų vadovų taryba.

"Tai didelis žingsnis į trijų šalių bendradarbiavimą krepšinyje, - sakė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentas Šarūnas Kliokys. - Tikimės, kad naujoji lyga duos naudos visiems - žiūrovams, žaidėjams ir rėmėjams".

Pasak Vilniaus banko prezidento Juliaus Niedvaro, finansinės paramos sumos yra konfidencialios, tačiau jis pripažino, kad parama yra proporcinga kiekvienai šaliai atstovaujančių ekipų skaičiui.

"Impulsą dalyvauti šiame projekte davė pernykštis Europos krepšinio čempionatas Švedijoje, kur ir užsimezgė ryšiai. Nors paprastai daugiau remiame kultūros projektus, šįkart atsigręžėme į krepšinį", - sakė J. Niedvaras.

"Tikimės, kad tai bus ilgalaikis projektas, nes mūsų klubams tikrai naudingiau važinėti pas kaimynus ir žaisti gero lygio krepšinį, o ne vykti į tolimas keliones pas silpnus varžovus", - pažymėjo Š. Kliokys.

Penkios Lietuvos komandos, kurios dalyvaus pirmojo diviziono varžybose, paaiškės po dviejų LKL čempionato ratų. Rungtyniaujant BBL, lietuvių tarpusavio rungtynių rezultatai bus skaičiuojami tarpusavyje ir pagal juos paaiškės galutinė komandų rikiuotė prieš LKL atkrintamąsias varžybas, kurios vyks pasibaigus BBL čempionatui.

Š. Kliokio teigimu, BBL kompensuos komandoms dalį kelionių išlaidų ir padengs teisėjavimo išlaidas.

Jis užtikrino, kad BBL neturi jokių planų plėstis į kitas šalis, kaip tai bandė daryti Šiaurės Europos krepšinio lyga (NEBL). "Į mūsų interesų ratą gali pakliūti nebent Lenkija, tačiau ji turi savo pajėgų čempionatą, - teigė Š. Kliokys. - Viskas paaiškės po pirmojo sezono".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją