Prieš penktą turą, kuris vyks trečiadienį ir ketvirtadienį, G. Zidekas oficialioje Eurolygos svetainėje pasidalino savo prognozėmis. Jis išnagrinėjo ir B grupėje besivaržančio Kauno „Žalgirio“ dabartinę situaciją bei artėjantį mačą Maskvoje su vietos CSKA klubu.

„Praėjusią savaitę „Žalgiris“ Zagrebe pralaimėjo rungtynes, kurias planavo ir turėjo laimėti. Tai - didelis smūgis dėl krepšinio pamišusios šalies komandai, kuri prieš sezoną sustiprino savo sudėtį ir persikėlė į visiškai naują areną. Turbūt negalima būtų sugalvoti sunkesnės situacijos nei vykti rungtyniauti į Maskvą, kai tau desperatiškai reikia pergalės. Deja, būtent tokioje situacijoje dabar ir yra žalgiriečiai, kurie kol kas yra laimėję tik vieną kartą.

Naujai paskirtam treneriui Aleksandrui Trifunovičiui reikia atkurti žaidėjų pasitikėjimą savimi, rasti raktą į sėkmingą puolimą ir sumažinti neišprovokuotų klaidų skaičių. Net jei pergalė prieš CSKA nėra labai tikėtina, „Žalgiriui“ svarbiausia iš tų rungtynių pasisemti bent kelis pozityvius dalykus.

CSKA žygiuoja be pralaimėjimų, tačiau trečiadienį veikiausiai turės verstis be traumuoto Andrejaus Kirilenkos. Ši netektis suteiks daugiau galimybių pasireikšti Andrejui Voroncevičiui. Ir bus tikrai įdomu pamatyti, kaip CSKA atrodys tokios sudėties“, - tikino J. Zidekas.

Primename, kad CSKA ir „Žalgirio“ akistata įvyks trečiadienį, 18 val. 15 min., Maskvoje.

Pirmo rato dvikovą Kaune rezultatu 87:74 laimėjo Rusijos ekipa, o A. Kirilenka per 32 min. pelnė 17 taškų, atkovojo 15 kamuolių, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, blokavo 4 varžovų metimus ir surinko net 37 naudingumo balus.

Dabartinė B grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.CSKA50425:337
2.„Panathinaikos“32423:371
3.„Unicaja“32406:416
4.„Brose Baskets“23397:395
5.„Žalgiris“14386:414
6.„Zagreb“14339:443

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją