Klubų ambicijos – panašios

Pirmadienį Vilniaus oro uoste nusileidęs lėktuvas iš Ukrainos atskraidino visą būrį Lietuvos krepšinio gerbėjams puikiai pažįstamų veidų.

Kartu su buvusiais „Žalgirio“ atstovais - vyriausiu treneriu iš Serbijos A. Petrovičiumi ir jo asistentu G. Krapiku - „Azovmaš“ klubo trenerių štabe dirba fizinio parengimo specialistas Virginijus Mikalauskas, anksčiau muštravęs „Lietuvos ryto“ krepšininkus, o klubo sporto direktoriaus pareigas eina buvęs Vilniaus ekipos žaidėjas Rolandas Jarutis.

„Visada malonu grįžti į Lietuvą. Kai dirbi, pamiršti tai, bet, kai lėktuvas artėja prie tėvynės, vėl pajauti jos ilgesį. Žinoma, atvažiavau ne poilsiauti ar švęsti, o rimtai dirbti“, - šypsojosi G. Krapikas.

Antradienį jis su Ukrainos komanda kausis prieš „Lietuvos rytą“ dėl pirmos vietos Europos taurės varžybų F grupėje. „Azovmaš“ ekipa mėgins pakartoti praėjusį mėnesį vykusių VTB Vieningos lygos rungtynių scenarijų, kuomet ukrainiečiams namuose pavyko įveikti vilniečius 83:73.

„Jeigu nori žengti tolyn, turi laimėti ir išvykoje, todėl mes galvojame tik apie pergalę. Kita vertus, „Lietuvos ryto“ ambicijos buvo užgautos – nemanau, kad jie tikėjosi Mariupolyje sulaukti tokio pasipriešinimo“, - apie akistatą su Lietuvos vicečempionais kalbėjo G. Krapikas. - Tiek mūsų klubo, tiek „Lietuvos ryto“ tikslas vienodas – žūtbūt patekti į kitą Europos taurės etapą. Abi komandos puoselėja dideles viltis, todėl kova turėtų būti graži“.

Vilniuje praėjusio sezono Ukrainos bronziniai prizininkai versis be atleisto vidurio puolėjo Vladimiro Golubovičiaus ir traumą besigydančio aukštaūgio Radoslavo Rančiko, dar kelių krepšininkų galimybes pasirodyti aikštėje gaubia nežinia.

„Traumelių yra ir daugiau, mes patys laukiame rungtynių dienos, kuomet paklausime, ar visi vyrai pasiruošę žaisti. Tik tuomet sužinosime, kokia jų būsena, nes vieni žaidėjai linkę labiau pasiaukoti komandai, kiti pasiduoda skausmui“, - teigė G. Krapikas.

„Žalgirį“ regi išmuštą iš vėžių

Nors „Azovmaš“ klubo treneriai dabar visą dėmesį skiria „Lietuvos ryto“ žaidimo analizei, G. Krapikas neslėpė su A. Petrovičiumi pasikalbantis ir apie principinius vilniečių varžovus iš “Žalgirio” stovyklos.

G. Krapikas prie laikinosios sostinės ekipos vairo stovėjo 2008-2009 metais. Priešingai nei vos kelis praėjusio sezono mėnesius Kaune dirbusiam A. Petrovičiui, 50-mečiui specialistui iš Lietuvos buvo pavykę įgyti klubo savininko Vladimiro Romanovo pasitikėjimą. Tačiau apie pastarojo meto V. Romanovo veiksmus G. Krapikas kalbėjo neslėpdamas nusivylimo.

„Stebiu „Žalgirio“ rezultatus ir išgyvenu, bet pakeisti nieko negaliu, nes dabar turiu kitą darbdavį. Man belieka laikyti kumščius, kad krizė pagaliau baigtųsi. Nėra nė ko kalbėti – komandos sudėtis labai gera. Bet visi sukrėtimai, permainos, kritikos pylimas neprideda komandai teigiamų emocijų. Kad tik nebūtų per vėlu vėl stotis ant kojų“, - sakė G. Krapikas, „Žalgiryje“ praleidęs didžiąją savo krepšininko karjeros dalį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją