Kaip ir praėjusį sezoną, LKL čempionams kartu su taure atiteks 500 tūkst. litų premija, o vicečempionai gaus 300 tūkst. litų. Trečiąją vietą užėmusiai komandai bus skirta 70 tūkst. litų, o ketvirtajai ekipai atiteks 30 tūkst. litų. Kaip ir pernai, 100 tūkst. litų skiriama LKL veiklos plėtojimui.

Ketvirtadienį Vilniaus "Reval Hotel Lietuva" viešbučio konferencijų centre surengtame sezono pristatyme rėmimo sutartys buvo pasirašytos ne tik su "Mažeikių nafta", bet ir su UAB "Omnitel" ir "Samsung Elektronics", kurios rems lygą atitinkamai dešimtąjį ir trečiąjį sezoną.

Beje, pažymint bendradarbiavimo dešimtmetį, "Omnitel" išleido specialias "Extra ID" korteles.

"Džiaugiuosi, kad rėmėjų dėka galime surengti geriausią Baltijos šalyse čempionatą", - sakė LKL prezidentas Šarūnas Kliokys.

Paklaustas, ar naftą tiekiančios Rusijos bendrovės "Yukos" finansinės problemos nelėmė "Mažeikių naftos" sprendimo pratęsti bendradarbiavimą, bendrovės komunikacijos direktorius Giedrius Karsokas užtikrino, kad Mažeikių įmonė dirba savarankiškai, ir jos akcininkai pritarė tolesniam LKL rėmimui.

Pasak LKL vykdančiojo direktoriaus Zenono Kamarūno, dieną vykusiame LKL valdybos posėdyje buvo patvirtintas dviejų ratų tvarkaraštis, pagal kurį varžybos vyks iki Naujųjų metų. Kitą savaitę jis vyks į Rygą toliau derinti bendros trijų šalių Baltijos lygos projekto, kurio pristatymą planuojama surengti rugsėjo 30-ąją.

Baltijos lygos varžybų surengimui pritarė visi LKL klubai, kurie iki pirmadienio turi pareikšti paskutiniąsias savo pastabas. Pagal paskutinįjį projektą, į pirmąją Baltijos lygos grupę paklius penki pirmieji LKL klubai.

"Šio projekto dėka pirmieji du ratai bus kaip niekad intriguojantys", - prognozavo Š. Kliokys.

Kaip žinoma, šiemet LKL čempionate nedalyvaus Mažeikių "Naftos" komanda, tačiau dar vieną sezoną ji automatiškai išlieka LKL nare ir turi teisę sugrįžti į čempionatą be starto mokesčio.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją