Vienvaldžiais B grupės lyderiais tapusių maskviečių strategas taip pat gyrė fanus, kurie šį kartą, anot jo, nesielgė kvailai ir garbingai palaikė savo komandą.

„Turbūt nereikia aiškinti, kodėl aš esu toks laimingas po šios pergalės. Tikrai nedaug komandų pavyksta laimėti OAKA arenoje, bet mums reikia išlikti ramiems, nes tai - tik ilgo ir sunkaus kelio pradžia. Dvikovos pradžioje mes susidūrėme su tam tikromis problemomis puolime, ypač prieš „Panathinaikos“ ekipos aikštės gynybą „3-2“.

Kaip „Olympiacos“ klubo treneris buvau Atėnuose daugybę kartų, bet šį kartą jausmas buvo visai kitoks. Graikų fanai palaikė savo komandą ir nesielgė kvailai - nemėtė į aikštelę monetų ir pan. tai mano pirma pergalė čia, nes iki tol atvykęs čia aš visada pralaimėdavau - tiek su „Olympiacos“, tiek su „Žalgirio“ komandomis“, - pasakojo J. Kazlauskas.

Tuo metu vienas iš rungtynių didvyrių ir rezultatyviausias (14 taškų) jų žaidėjas Ramūnas Šiškauskas, kuris pratęsimo pabaigoje pataikė lemiamą tritaškį, pripažino, kad mačas buvo labai sunkus.

„Sunku pasakyti, ko trūko, kad laimėtume per pagrindinį laiką. Manau, kad darėme per daug klaidų. „Panathinaikos“ žaidėjai - stiprūs varžovai, todėl vargu ar galima buvo tikėtis, kad mes išeisime į aikštę, užmėtysime juos ir baigsis dvikova. Tai buvo sunkios rungtynės, bet aš labai laimingas, kad laimėjome. Svarbiausia, kad mes nepasidavėme, nenuleidome galvų ir kovojome iki galo“, - aiškino R. Šiškauskas.

Dar vieną įspūdingą pasirodymą (9 taškai, 10 atk. kam., 5 blokai) surengęs Andrejus Kirilenka, kuris po dviejų kėlinių turėjo -4 naudingumo balus, o po 45 min. - jau +22), pažymėjo, kad jam patiko tiek atmosfera, tiek pačios rungtynės.

„Man patiko rungtynės, varžovai ir sirgaliai - tai buvo išties puikus Eurolygos mačas. Džiaugiuosi, kad įveikėme „Panathinaikos“ klubą ir dabar turime jau keturias pergales. Kalbant apie save, man nerūpi pelnyti taškai. Aikštėje stengiuosi atlikti įvairius darbus ir padėti savo komandai. Mano kolekcijoje trūksta Eurolygos trofėjaus, bet dabar dar per anksti apie tai kalbėti“, - sakė universalusis rusas.

Primename, kad kitam lietuviui - Šarūnui Jasikevičiui - susitikimas susiklostė ne itin sėkmingai. Mūsiškis šeimininkams per 17 min. pelnė 6 taškus (0/3 tritaškiai), bet suklydo net 5 kartus ir surinko -1 naudingumo balą.

B grupės turnyro lentelė:


1.Maskvos CSKA (Rusija)40348:271
2.Atėnų "Panathinaikos" (Graikija)31347:292
3.Malagos "Unicaja" (Ispanija)31340:339
4."Brose Baskets" (Vokietija)13318:319
5.Kauno "Žalgiris"13308:334
6."KK Zagreb" (Kroatija)04259:365

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją