„Kibirkšties-Tichės-IKI“ komanda kol kas per trejas šalies čempionato rungtynes dar nepatyrė pergalės skonio, tačiau merginos nenuleidžia galvų ir dirba toliau.

Ypač naudingos rungtynės vilnietėms buvo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyro rungtynės. Nors „Kibirkšties-Tichės-IKI“ komanda šventė lengvą pergalę, pasak ekipos trenerių ir vadovų, tai buvo puiki treniruotė mūsų klubo žaidėjoms, kurios dar nedemonstruoja iš jų tikimosi žaidimo.

Savo taikiklius galėjo sureguliuoti ir snaiperės Santa Dreimanė bei Šarūnė Povilionytė, todėl tikimasi, kad šiame ture viskas bus geriau.
Šio turo maksimalus tikslas – dvi pergalės, minimalus – viena.

„Privalome pasiekti pirmą pergalę“, - vieningai rėžia tiek klubo žaidėjos, tiek treneriai, tiek vadovai.

Nors šiuo metu „Kibirkšties-Tichės-IKI“ ekipa rikiuojasi LMKL turnyro lentelės apačioje, Vilniaus krepšininkės pirmauja net keliose statistikos kategorijose.

Puolėja Kristina Vengrytė yra rezultatyviausia lygos žaidėja. Ji per trejas rungtynes vidutiniškai pelno po 17,33 taško. Atakų organizatorė Sakellie Daniels pirmauja pagal rezultatyvių perdavimų skaičių. Legionierė iš Jungtinių Amerikos Valstijų per vienerias rungtynes atlieka po 7,67 rezultatyvaus perdavimo. Aukštaūgė Sigita Galdikaitė atkovotų kamuolių kategorijoje yra antra. Ji vidutiniškai per vienerias rungtynes sugriebia po 9 kamuolius. Ekipos lyderė K. Vengrytė - trečia pagal efektyvumą. Jos naudingumo vidurkis siekia po 18,67 balo.

Pirmas šio LMKL turo varžovas „Utenos“ klubas. Šio klubo merginos yra iškovojusios dvi pergales ir patyrusios dvi nesėkmes bei turnyro lentelėje rikiuojasi penktoje vietoje. Per ketverias rungtynes „Utenos“ puolimą smogiamąją jėgą sudaro Irma Raugaitė (vid. 13,25 tšk.), Ela Briedytė (vid. 13 tšk.) ir Jurga Budrytė (vid. 11,50 tšk.). Paskutinėse savo rungtynėse „Utenos“ krepšininkės 60:73 pralaimėjo „Lemminkainen“ ekipai, o geriausiai svečių gretose žaidė 15 taškų įmetusi ir 9 kamuolius sugriebusi J.Budrytė.

Antrasis savaitgalio varžovas jau minėtas „Lemminkainen“ klubas. Uostamiesčio ekipa su trimis pergalėmis ir dviem nesėkmėmis rikiuojasi antra. Ekipą į pergales veda patyrusi gynėja Rita Mileškienė (vid. 16,60 tšk.), jai neblogai talkina Julita Bungaitė (vid. 10,8 tšk.) ir legionierė iš Ukrainos Jevgenija Šarovka (vid. 10,60 tšk.).

Paskutinė šalies čempionato rungtynėse pajūrio ekipa 73:60 palaužė „Utenos“ krepšininkes. Komandą į priekį vedė 16 taškų įmetusi ir 6 kamuolius sugriebusi R. Mileškienė. Šią savaitę „Lemminkainen“ ekipa pradėjo Europos taurės turnyrą. Čia klaipėdietės svečiuose 65:86 pralaimėjo Sent Amano "Hainaut Basket" ekipai iš Prancūzijos.

„Lemminkainen“ gretose pasižymėjo po 16 taškų surinkusios R. Milieškienė ir J. Bungaitė.

Penktadienį „LKKA Aistės“ egzaminuos Šiaulių „Rūtą“

Penktadienį krepšinio aistruoliai Kaune turės progą išvysti dar vienas įdomias LMKL rungtynes. Jose Kauno klubas „LKKA Aistės“ Arvydo Sabonio krepšinio centre susitiks su Šiaulių „Rūtos“ ekipa.

Šiai dienai kaunietės savo sąskaitoje turi tris pergales ir du pralaimėjimus. Šiaulietės atvyks išalkusios pergalių, nes kol kas jų laimėjimų bei pralaimėjimų balansas yra 1 - 3.

„Po pralaimėjimo Marijampolėje pykstame pačios ant savęs. Turėjome visus šansus padidinti pergalių kraitį. Reikia dabar susikaupus ruoštis kitoms rungtynėms – ramiai išanalizuoti priešininkes, sudėlioti savo taktiką ir turėti daug noro kovoti. Iš tiesų tikimės žiūrovų palaikymo Kaune. Nugalės, kaip visada – tos, kurios turės daugiau noro kautis ir laimėti“, sakė „LKKA-Aisčių“ kapitonė Kornelija Balčiūnaitė.

„Su nekantrumu laukiu šio susitikimo, nes atvyksta mano gimto miesto komanda. Namuose turime sužaisti mes, kaip pridera šeimininkėms, juolab, jog kitos mūsų rungtynės su „VIČI-Aistėmis“. Šiaulietės turi užsieniečių, čia bus didžiausias galvos skausmas, kaip jas pristabdyti ir neleisti joms įsižaisti“, - kalbėjo „LKKA-Aisčių“ vidurio puolėja Laura Svarytė.

Garliavoje - „Sirenų” ir „Sūduvos“ dvikova

„Ketvirtadienį buvo ir mūsų, ir varžovių laiko gaišinimas. Toks rezultatas atsirado dėl komandų lygio skirtumo. Kaip kitaip gali baigtis varžybos, jei viena komanda treniruojasi du kartus per dieną, o kita – gal du kartus per savaitę ar mėnesį“, - sakė Kauno rajono moterų krepšinio komandos „Sirenos“ vyriausias treneris Linas Šalkus, vertindamas LKF taurės rungtynes, kurias jo vadovaujama komanda laimėjo net 110 taškų skirtumu.

Penktadienį „Sirenų“ laukia labiau intriguojantis LMKL susitikimas, kuriame jos namų arenoje Garliavos sporto centre žais su komanda, tik šį sezoną sugrįžusia į aukščiausią lygą, - Marijampolės „Sūduva“. Šios komandos pagrindą sudaro jaunos, mažai patyrusios Marijampolės krepšininkės. Tačiau tai suvalkietėms nesutrukdė praėjusios savaitės ture pateikti staigmeną ir nugalėti Kauno „LKKA-Aisčių“ ekipą.

„Sirenos“ – rimtas varžovas, bet stengsimės ir mes. Tikimės pergalės, ruošiamės intensyviai. Esam patenkinti, mums sekasi, pasiekėme tris pergales iš eilės“, - kalbėjo „Sūduvos“ direktorius Deividas Jurkša.

„Ruošiamės varžyboms, ir viskas“, - nedaugžodžiavo „Sirenų“ treneris L. Šalkus. Beje, abiejų komandų uniformos yra labai moteriškos – sportinės suknelės.

LMKL rungtynių tvarkaraštis

Penktadienis, 15.00 val.

Utenos „Utena“ - Vilniaus „Kibirkštis-Tichės-IKI“ (Utenos daugiafunkcinis sporto kompleksas, K. Donelaičio g. 38);

Penktadienis, 18.30 val.

Kauno „LKKA-Aistės“ - Šiaulių „Rūta“ (Kauno A. Sabonio krepšinio centras);

Penktadienis, 18.30 val.

Kauno rajono „Sirenos“ - Marijampolės „Sūduva“ (Garliavos sporto centras);

Šeštadienis, 15.00 val.

Vilniaus „Kibirkštis-Tichės-IKI“ – Klaipėdos „Lemminkainen“
(Vilniaus M. Romerio universitetas, Ateities g. 20);

Šeštadienis, 15.00 val.

Kauno „VIČI-Aistės“ - Utenos „Utena“ (Kauno A. Sabonio krepšinio centras).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją