Taip jau sutapo, kad ir antras Eurolygos pirmo etapo turas prasidės „Žalgirio“ rungtynėmis. Pirmą mačą kauniečiai žaidė su Maskvos CSKA praėjusį pirmadienį. Tai buvo Eurolygos naujojo sezono atidarymo rungtynės. Šį kartą dvikova į antradienį perkelta dėl Malagos „J.M.Martin Carpena“ sporto rūmų užimtumo. Likę turo mačai tradiciškai bus žaidžiami trečiadienį ir ketvirtadienį.

Paskutinį kartą „Žalgirio“ ir „Unicaja“ keliai Eurolygoje buvo susikirtę 2009–2010 m. sezone. Tuomet „Top16“ varžybų etape abi ekipos pasidalijo po pergalę. Malagoje 86:68 stipresni buvo ispanai, o Kauno sporto halėje „Žalgiris“ pasiekė revanšą 89:84.

„Malagos klubo žaidimą jau spėjome paanalizuoti. Peržiūrėjome šios ekipos pirmų Eurolygos rungtynių vaizdo įrašą. Reikėtų pažymėti, kad dvikova su „Panathinaikos“ vyko Atėnuose, o dažnai mačai namuose ir išvykose gerokai skiriasi“, – prieš išvyką į Ispaniją „Kauno dienai“ sakė „Žalgirio“ klubo sporto direktorius Vitoldas Masalskis.

– Kuo išsiskiria „Unicaja“ šį sezoną?

– Pirmiausia, kaip ir dauguma Ispanijos klubų bei šios šalies rinktinė, jie mėgsta žaisti greitą krepšinį. Pirmosiose rungtynėse „Panathinaikos“ vadovaujantis Željko Obradovičius puikiai išsprendė šią problemą ir jiems įsibėgėti neleido. „Unicaja“ turi aiškius lyderius, o iniciatyvos nevengia imtis Joelis Freelandas ir Jorge Garbajosa.

– Ar galima sakyti, kad Malagos komanda yra lengvesnis priešininkas nei pirmoji varžovė – Maskvos CSKA?

– Manau, kad su šia komanda šiandienis „Žalgiris“ tikrai yra pajėgus kovoti, tik reikia, kad vyrai tinkamai nusiteiktų. Starte patyrėme nesėkmę žaisdami su CSKA, tačiau žaisti pačias pirmąsias rungtynes su tokiu pajėgiu varžovu, kuris yra aiškus šios grupės favoritas, tikrai buvo nelengva. „Unicaja“ – ta ekipa, su kuria tikrai galime kautis. Vienintelis dalykas, į kurį reikėtų atkreipti dėmesį, kad susitikimas vyks svečiuose. Kol kas stabilumo žaidžiant varžovų aikštėse mums trūksta.

– Ar užteko tų dvejų LKL čempionato rungtynių, kad apsiprastumėte su naujomis, vyriausiojo trenerio, pareigomis?

– Tikrai nereikėjo prie nieko pratintis. Krepšinį išmanau gerai, trenerio darbas visą gyvenimą buvo kasdienybė. Šiek tiek kitokiu ritmu teko gyventi tik pastaruosius keturis mėnesius. Sugrįžimas savotiškai įdomus, kadangi vėl daug laiko reikia skirti analizei, varžovams nagrinėti. Tai tikrai nelengvas darbas, ypač analizuojant aukšto lygio ekipas. Stoti prie ekipos vairo prasidėjus sezonui nėra lengva. Jei žinočiau, kad dirbti vyriausiuoju treneriu tektų ilgiau, viskas būtų gerokai kitaip. Tektų įsivesti taisykles, susikurti sistemas. Viso to per vieną dieną nepadarysi.

– Malagoje komandai vadovausite jūs. O kada galime tikėtis, kad bus surastas naujasis vyriausiasis treneris?

– Aš tikiuosi, kad naują trenerį „Žalgirio“ ekipa turės jau šią savaitę.

– Paskutinėse rungtynėse su „Baltais“ turėjote nemažai galvos skausmo dėl žaidėjų traumų. Kokia situacija šiuo metu?

– Rimčiausią traumą yra patyręs DeJuanas Collinsas. Jis kol kas nesportuoja ir treniruotėse nedalyvauja. Neaišku, ar DC galės žaisti Malagoje, dėl jo kyla daugiausiai klausimų. Buvome susitarę, kad dvikovoje su „Baltais“ šiek tiek leisime pailsėti Sonny Weemsui. Jis jau dalyvavo sekmadienį vykusioje treniruotėje.

Ty Lawsonui pilvą suskaudo per rungtynes, tačiau tikiuosi, kad Malagoje jis galės žaisti. Keturgalvio šlaunies raumens sumušimą patyrė Milovanas Rakovičius. Šio raumens sumušimas labai skausmingas, tačiau serbas dalyvauja treniruotėse ir tikina, kad galės žaisti. Tadui Klimavičiui skauda kairę ranką. Gerai, kad jis į krepšį meta dešine, o ne kaire ranka. Treniruotėse Tadas dalyvavo, tačiau rungtynėse visa jėga žaisti greičiausiai negalės. Dar yra šiek tiek laiko ir tikėkimės, kad situacija pagerės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją